Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sabine Schmitz har gått bort

Racingföraren Sabine Schmitz, som kom att bli känd som ”Queen of the Nürburgring”, har gått bort 51 år gammal.

Sabine Schmitz är ett namn som nästan kommit att bli synonymt med Nürburgring, hon växte upp endast ett stenkast från den legendariska banan och började köra på den med familjebilen redan som ung. Därefter följde en lång racingkarriär med en rad titlar inom bland annat VLN-racing och Nürburgring 24-timmars. 1996 blev hon den första kvinnan att vinna Nürburgring 24-timmars.
Hon kom att få smeknamnet ”Queen of the Nürburgring” på grund av sin skicklighet på banan och enligt henne själv har hon avverkat över 20 000 varv på vad som är en av världens mest kända racingbanor.

I dag kom beskedet att hon under tisdagen 16 mars gått bort efter en lång tids kamp mot cancer, hon blev endast 51 år gammal.
För den breda massan fick hon sitt genombrott med sin medverkan i Top Gear 2004 där hon fick lära Jeremy Clarkson att bli snabbare runt Nürburgring. Hon själv satte en imponerade tid med en Ford Transit. Sedan dess har hon medverkat ett flertal gånger i programmet för att sedan bli programledare under perioden 2016-2020.

https://www.youtube.com/watch?v=_tG3Tx1e704&ab_channel=BMW