070111_sandell Foto: DPPI

Sandell blir Renaults försteförare

Patrik Sandell blev oväntat juniorvärldsmästare i rally redan första året.  Därför är beskedet att Renault Sport vill behålla sina svenska stjärnförare ett år till kanske inte så oväntat.

Juniorvärldsmästarna Patrik Sandell och Emil Axelsson fortsätter att köra för Renault Sport i juniorklassen under 2007. Med det nya avtalet blir Patrik Renaults officiella fabriksförare i Rally. Och han blir dessutom först ut att köra den nya Renault Clio R3.

Som regerande juniorvärldsmästare ingår Sandell i samma klubb som bland andra Sebastien Loeb, Daniel Sordo och PG Andersson. Men hittills har inget lyckats försvara titeln. Något som Patrik vill ändra på.

 - Målet är självklart att försvara titeln. Eftersom ingen annan lyckats med det förut är det dags nu. 

- En bra rallysatsning är alltid två- eller treårig anser jag, och alla vi på Renault Sport är glada att få möjligheten att få fortsätta med Patrikl. Det blir en spännande utmaning för det regerande mästarteamet, med en helt ny bil och mot nya mål,  säger Gilles Vandecaveye, ansvarig för rallyavdelningen på Renault Sport i Frankrike. 

Den nya bilen följer R3-reglementet som enligt rykten kommer att gälla som JVM-klass 2008. Klassen har fått dispens att tävla redan i år och kör tillsammans med super 1600-bilarna men har 2-litersmotor istället för 1,6 liter.

 Bilen ska vara klar i början på februari. Målet är att hinna med minst två dagars test innan Rally Norway 16-18 februari, som blir den första deltävlingen i årets mästerskap.