Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi Communications Motorsport / Audi Communicatio

Sandström och Rosenblad kör 24-timmars på Spa i helgen

I helgen avgörs det anrika 24-timmarsloppet på Spa Francorchamps i Belgien. Teknikens Världs testlagsmedlem Edward Sandström tävlar för Sainteloc Racing i en Audi R8 LMS ultra, och det gör även Carl Rosenblad (som vikarierade för Sandström under årets Bankalaset på Ring Knutstorp).

Belgiska Spa Francorchamps är värd för en av de tre riktigt stora 24-timmarstävlingarna i Europa, Spa 24h, de andra två är Nürburgring 24h och LeMans 24h. Edward Sandström börjar ha rutin på att köra här, de senaste åren har dock oturen varit framme och framgångarna grusats av rejäla krascher.

– 24-timmarsracing handlar om att göra allt rätt. Hela tiden. Kyla och perfektion vinner tävlingen. Vi har en bra känsla i teamet, vi är tre bra förare (Sandström, Stephane Ortelli och Gregory Guilvert) och vi är väl förberedda, säger Sandström.

– Vi var sexa i kvalificeringen till superpole, men i kväll siktar vi naturligtvis på att ta pole position, säger Sandström.

– Vi är med i toppen, vi är en av de bilar som kan vinna. Målsättningen är att fortsätta som vi gör nu, att vara med i toppen och fokusera på att göra vårt jobb utan misstag. Samtidigt är det alltid osäkert med 60 bilar på startlinjen, allt kan hända, säger Sandström.

I kväll, fredag, klockan 18.50, sitter Edward Sandström bakom ratten i sin Fifa World-sponsrade Audi R8 LMS ultra för att sätta snabbaste varvet runt den sju kilometer långa banan. Följ honom och Sainteloc Racing på blancpain-gt-series.com.

Carl Rosenblad kör också en Audi R8 LMS ultra men i GTR-klassen för Team Parker Racing. Han kvalade 6:a i klassen men bara en halv sekund från bästa tid.

– Det visar att farten fanns men inte bästa timing. Jag satt beredd in i sista stund för ett försök till men teamet valde att inte riskera något. Spelar egentligen ingen roll inför 24 timmars tävlande, men det är alltid kul att få ta ut allt ur en bil, säger Rosenblad.

– Vi har en bra bil och alla förare ser ut att ha en högre lägsta nivå än många andra team inklusive de andra klasserna. Detta kan bli roligt och bra!

Teknikens Värld önskar såklart båda förarna lycka till, och kör försiktigt!

Tidschema Total Spa 24h 2014

Fredag 25 juli: Super Pole kl 18.50

Lördag 26 juli: Start 24h kl 16.30

Söndag 27 jul: Målgång 16.30