090811-schumachercomeback
090811-schumachercomeback

Schumacher avblåser sin comeback!

För två veckor sedan kom den sensationella nyheten – Michael Schumacher, sjufaldig Formel 1-världsmästare – ska ersätta skadade Felipe Massa i Ferrari. I dag kommer nästa chock för Schumacher- och Ferrari-fansen – hans comeback är nu inställd!

I slutet av juli presenterade Ferrari ersättaren för skadade Felipe Massa. Michael Schumacher hade efter en viss övertalan tackat ja till att sätta sig i F60 (bilen) under i åtminstone Europas Grand Prix i Valencia som körs om knappt två veckor. Michael Schumacher sade då att det handlade om lojalitetsskäl till varför han ställde upp för teamet och Massa.

Nu i morse kom nyheten som gör alla fans till både Schumacher och Ferrari besvikna. Den sjufaldige världsmästaren gör inte comeback. Det skriver Schumacher på sin hemsida i dag efter att i går ha meddelat teamets ledning sitt beslut. Anledningen till beslutet är den motorcykelolycka han var med om i februari och att han inte är fullt återställd.

– Jag är otroligt besviken och ledsen för all personal i Ferrari och alla fans som hållit tummarna för mig. Det är bara för mig att inse att min nacke värker. Hälsan är min första prioritet, vilket jag har bestämt tillsammans med Ferrari och för all del även min fru.

Den som nu ersätter skadade Felipe Massa i Valencia, och troligtvis fler lopp, blir testföraren Luca Badoer från Italien som slitit för Ferrari i skymundan i många år.

På bilden ses Luca Badoer till vänster och Michael Schumacher till höger.

Läs mer