Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scott McLaughlin och Volvo klättrar i V8 Supercars

Volvo Polestar Racing-föraren Scott McLaughlin klättrade sju platser i förarmästerskapet efter helgens två första V8 Supercars-tävlingar på Symmons Plains-banan i Tasmanien.

– Jag hade en häftig fight med Craig (Lowndes), den var hård men rättvis och kul. Vi har fortfarande lite tekniska problem, men det har varit en rätt bra dag ändå. Det finns mycket mer att ge och vi kommer ge allt till tredje tävlingen, säger McLaughlin.

McLaughlin säkrade en femteplats i första tävlingen och en fjärdeplats i andra tävlingen där han hade en hård fight med Red Bull-föraren Craig Lowndes.

Lowndes startade sist efter att ha blivit diskad på kvalet då ett team påpekat övertejpade lufthål i fronten på hans Holden Commodore. Lowndes jagade upp genom fältet och passerade 20 bilar fram till han kom ikapp McLaughlin. De båda hade en hård fight under de sista två varven där de knuffade på varandra i över 180 km/h. Kampen slutade med en fjärdeplats för McLaughlin och en femteplats för Lowndes.

Segrade i båda tävlingarna gjorde regerande mästaren Jamie Whincup. Segern i första tävlingen var kontroversiell då han kolliderade med stallkompis Lowndes i en kamp om ledningen. Lowndes hamnade av banan och tappade ner till åttonde plats medan Whincup kunde fortsätta i ledningen.

I andra tävlingen kom Whincup under hård press från Ford Performance Racing-förare Mark Winterbottom i kampen om ledningen. Whincup lyckades dock hålla sig framför till en seger med bara fyra tiondelars marginal.

Svensken Robert Dahlgren hade ytterligare två tunga tävlingar. Dahlgren imponerade dock i kvalet för andra tävlingen där han var tionde snabbast. Dessvärre försvann den placeringen redan på första varvet när han blev snurrad. Resultatet blev 20:e plats i första tävlingen och 18:e plats i andra tävlingen.

– Jag lärde mig väldigt mycket i första tävlingen, min första någonsin på den här banan. Jag hoppades på en topp tio-placering i andra tävlingen, men tyvärr blev jag knuffad in i James (Courtney) och snurrade. Jag var i stort sett sist efter det och klättrade några platser i tävlingen, det var rätt intensivt. Min fokus är nu på morgondagen där jag hoppas ta en topp tio-placering, säger Dahlgren.

V8 Supercars i Tasmanien fortsätter i morgon med en sista, längre, tävling på 86 varv med start 05:55 svensk tid.

Race 1 Resultat – Topp 5

1 Jamie Whincup Holden Commodore 42 varv

2 James Courtney Holden Commodore +0.8999

3 Mark Winterbottom Ford Falcon +1.3537

4 Russell Ingall Holden Commodore +5.1238

5 Scott McLaughlin Volvo S60 +5.3126

20 Robert Dahlgren Volvo S60 +20.0199

Race 2 Resultat – Topp 5

1 Jamie Whincup Holden Commodore 42 varv

2 Mark Winterbottom Ford Falcon +0.4875

3 Fabian Coulthard Holden Commodore +2.2339

4 Scott McLaughlin Volvo S60 +3.7159

5 Craig Lowndes Holden Commodore +3.9191

18 Robert Dahlgren Volvo S60 +12.7183