Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scott McLaughlin tar prins Carl Philips plats i STCC

Som vi skrev i förra veckan kommer prins Carl Philip inte till start i STCC-premiären i Skövde. Polestar Cyan Racing hämtar därför in en ersättare från andra sidan jordklotet, nämligen Scott McLaughlin.

Det är kungens 70-årsfirande som hindrar prins Carl Philip från att köra STCC-premiären på flygplatsbanan i Skövde kommande helg. Polestar Cyan Racing har hittat en ersättare som tar över prinsens plats i premiären och det är ingen mindre än 22-årige Scott McLaughlin som gör det.

Scott McLaughlin, som kommer från Nya Zeeland, kör normalt för Volvo Cyan Racing i V8 Supercars i Australien. Förra helgen tog han en meriterande dubbelseger i klassen.

– Jag ser fram emot att komma till Sverige igen för mitt andra besök, den här gången kommer jag att köra en tävlingsbil vilket är precis vad jag vill göra, säger McLaughlin som besökte teamet i Göteborg 2014, säger Scott McLaughlin och fortsätter:

– Jag ser fram emot utmaningen och ska försöka göra ett bra jobb för prins Carl Philip som jag ersätter. Det ska bli väldigt kul att köra med min gamla teamkompis Robert Dahlgren i STCC med Polestar Cyan Racing. Förhoppningsvis kan jag säkra en pallplats, det vore riktigt bra.

– Varma gratulationer från alla i Polestar Cyan Racing till prins Carl Philip och medan vi kommer att sakna honom under första tävlingen är Scott en ung och lovande racingtalang som gör ett mycket bra jobb i Australien. Vi är mycket glada över att ha honom med oss i premiären där han utan tvekan kommer att få en tuff utmaning med så lite tid i STCC-bilen. Men vi har fullt förtroende för hans förmåga att lära sig snabbt, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Prins Carl Philip är tillbaka bakom ratten till STCC-tävlingen på Mantorp Park den 26 maj.