Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Se Ruben Börjessons rallycomeback på film

I helgen gjorde Ruben Börjesson rallycomeback i Gästabudstrofén efter 30 års frånvaro. Det sägs att ränderna går aldrig ur en rallyförare, vilket filmerna där Ruben rattar sin Volvo 240 Turbo bevisar.

https://youtu.be/J3s1-A_4VKA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I och med SMK Nyköpings 80-årsjubileum bjöds Teknikens Världs medarbetare Ruben Börjesson in till att köra Gästabudstrofén den gångna helgen. Det var första gången på 30 år som Ruben satte sig bakom ratten på en rallybil i tävlingssammanhang.

Bilen han rattade i Gästabudstrofén var en Volvo 240 Turbo med 300 hästkrafter. Det var just en 240 han tävlade med när det senast begav sig, dock hade han inte turbo på den tiden utan då förlitade han sig till en B21-sugmotor med 225 hästkrafter.

Ruben Börjessons Volvo 240 Turbo är en så kallar Appendix K-bil, det vill säga den ingår i en klass för äldre två- och fyrhjulsdrivna bilar. 240:an är så klart bakhjulsdriven.

Bilen var på 1980-talet en Grupp A-bil och med en sådan vann Volvo europeiska mästerskapet ETC samt deltog även i DTM.

Vid sin sida under Gästabudstrofén hade Ruben poliskollegan och tidigare kartläsaren Fred Calmerman.

Vi ringer Ruben och frågar vad han tycker om sin comeback i rally.

Hallå Ruben, du sa innan tävlingen att du var nervös. Höll det i sig?

– Det släppte ganska omgående. Det var helt fantastiskt och jäkligt roligt att återigen kliva i overallen och få sladda ut med bakvagnen på grusvägarna.

Hur mycket tränade du inför din comeback?

– Mycket... för 30 år sedan.

Du tävlade tidigare med 240 utan turbo, du comebackade med turbo. Någon skillnad i körteknik?

– Bakhjulsdrivet, turbokick och fler hästar. Det är skillnad mot min tidigare bil. Nu var det inte bara att gasa på hur som helst.

Ser på filmen att bilen saknar växelspaksknopp.

– Ja, den fick jag i handen redan när jag första gången skulle lägga i tvåan på första sträckan. Den behövde jag inte längre.

Några andra ”missöden”?

– Jo, på andra sträckan fick vi något elfel som gjorde att turbon inte laddade riktigt. Det fixade vi inför fortsättningen men jag tappade många värdefulla sekunder där. Men bilen gick i övrigt bra, rolig bil att köra.

Resultaten och Rubens placering i Gästabudstrofén kan ses på resultatservice.com (PDF, öppnas i nytt fönster).

Tack till Erika Bromée för videoklippen där vi utifrån får se Ruben Börjesson ta bland annat två vänsterböjar med sin 240 Turbo.

 

https://youtu.be/ls38QXokHPk