Se Subarus nya rekordvarv runt Isle of Man TT

Sätt på dig säkerhetsbältet och håll tungan rätt i mun – för här går det undan med många gånger väldigt små marginaler. Bakom ratten i Subaru WRX STI:n sitter förstås Mark Higgins.

https://youtu.be/DRg5Sp1iQMc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I årets upplaga av Isle of Man TT, som kördes tidigare denna månad, slog Mark Higgins, som är född på Isle of Man, och Subaru banrekordet för bil – än en gång. Higgins, som slog rekordet (det förra var från 1990) för produktionsbilar redan 2011 i en Subaru STI Racing, slog under 2014 års Isle of Man TT till med en ännu snabbare tid

, då i den nyligen lanserade Subaru WRX STI.Nu har han alltså slagit till med ytterligare en rekordtid på den våghalsiga banan som är mest känd för snabba motorcyklar. Återigen i en Subaru WRX STI putsade han sitt gamla rekord med en minut och 40 sekunder. Det ska dock tilläggas att årets bil inte var helt standard då den hade slicks. 2014 körde han med gatlegala standarddäck.Nya rekordtiden lyder 17 minuter och 35,14 sekunder och snitthastigheten landade på 207,2 km/h (högsta hastighet blev 286,5 km/h). Förra rekordet, som alltså kördes på 19 minuter och 15 sekunder, nådde en snitthastighet på 189 km/h.Higgins siktade på 209,2 km/h i snittfart (130 mph) och var, som vi ser, riktigt nära. Han hade ytterligare ett varv på sig att nå den farten, men hans sista körning blev inställd på grund av en tragisk dödsolycka.Nog med siffror nu! Nu tittar vi på rekordvarvet i filmen ovan, så sätt på dig säkerhetsbältet och låt adrenalinet börja flöda!

https://youtu.be/rEk6l428s-c

Gilla på Facebook för fler videoklipp!