Se Vettel smiska monstret Ferrari FXX K runt Fiorano

Det var länge sedan vi såg Sebastian Vettel så här glad, men så har han ju också bytt arbetsgivare och kan nu lägga vantarna på några av de hetaste kärrorna i bilvärlden.

https://youtu.be/EXbdcdxv93c

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För ett par månader sedan presenterade Ferrari modellen FXX K, banversionen av supersporthybriden LaFerrari. 32 exemplar ska byggas och alla tingades redan innan världen fick ta del av den 1 050 hästkrafter starka V12- och elmotorförsedda racern som saknar ljuddämpare. Drygt 20 miljoner kostar ett exemplar.

Från och med årets Formel 1-säsong är fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel rödklädd. Inte av socialistiska skäl utan för att han har bytt arbetsgivare från Red Bull Racing till Scuderia Ferrari.

Bytet av arbetsplats har vissa fördelar, till exempel får han tillgång till Ferraris egen testbana Fiorano i Maranello, och – inte minst – tillgång till en rad olika röda bilar med den stegrande hingsten i nosen.

En av bilarna han kan lägga väntarna på är just Ferrari FXX K. I filmen här ser vi hur han drar på smilbanden (det var ett tag sedan vi såg honom så glad bakom ratten) när han smiskar den dyra banracern runt Fiorano.

Vi förstår glädjen, för FXX K sägs göra varvet på 1 minuter och 14 sekunder, hela sex sekunder snabbare än gatlegala LaFerrari och en sekund snabbare än ett annat Ferrari-monster, nämligen 599XX Evoluzione.