Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seat Dealer Team: ”Vi fuskade inte”

Seat Dealer Team-förare och delägare Daniel Haglöf är missnöjd efter STCC-organisationens beslut att diska Johan Kristoffersson från tävlingarna i Karlskoga då hans bil saknade plombering på framdämparna.

Kristoffersson, som fram till förra tävlingshelgen i Solvalla var med i titelkampen, har tappat ned till femte plats i mästerskapet efter diskningen.

– Det är en bisarr situation. PWR har hyrt två bilar från Gerger Petersson (ägare av TCTA som förser mästerskapet med reservdelar och bilar) till den här säsongen. En av bilarna vi hyrde saknade plombering på framdämparna, säger Haglöf.

– Vad jag förstår är en av de bilarna vi hyr inte tävlad med sedan 2012 och plomberingarna introduceras 2013, därav att den saknades. Dämparna skickades till Frankrike för koll och de var enligt grundspecifikationen. Men då SBF redan hade fått en teknisk rapport och kan bara ta beslut på fakta samt att reglerna kräver att man har plombering så kan resultaten inte räknas från den helgen.

Kristoffersson tävlade inte på Solvalla då helgen krockade med VM i rallycross i Frankrike där han tog sin första seger för säsongen.

– Vi har beslutat att inte gå vidare med detta. Jag är oerhört besviken på hur situationen uppkommit då vi i stort sett hyrde bilen av organisatören och de försåg oss med bilar som inte klarar det tekniska reglementet samt att de dessutom diskvalificerar oss, säger Haglöf.