Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seat dominerade TCR – WestCoast Racing besvikna

TCR tävlade i Spanien i helgen där Seat-teamen dominerade genom att lägga beslag på topp tre i båda tävlingarna, något som lämnade svenska Honda-teamet WestCoast Racing besvikna.

Hemmaföraren Pepe Oriola segrade i första tävlingen och ledde hem teamkamraterna Sergey Afanasyev och Jordi Gené på andra och tredje plats.

Även i andra tävlingen var det Seat-dominans med Stefano Comini som segrare och dessutom blev ny mästerskapsledare tack vare det. Bakom honom säkrade dansken och tidigare STCC-föraren Michel Nykjaer sin första pallplats för säsongen på andra plats.

WestCoast Racing-föraren Gianni Morbidelli, som ledde mästerskapet inför helgens tävling, blev åtta i första tävlingen efter en incident i början av tävlingen och fyra i den andra.

Teamet lämnade tävlingen i Valencia besvikna och menar att balance of performance-systemet behöver ändras. Teamet fick 35 kilo extravikt inför tävlingshelgen för att deras växellåda är av mer renodlad racingtyp jämfört med de andra i mästerskapet samt att de andra teamen fick markfrigången sänkt med 10 millimeter.

– Balance of performance-korrigeringen och den extra vikten vi har fått på grund av växellådan har uppenbart skiftat balansen lite väl långt i favör för de andra bilmärkena i mästerskapet. Något som Seats dominans här har demonstrerat. Vi hade ingen möjlighet att konkurrera, även om Morbidelli inte hade varit involverad i kollisionen på första varvet, säger teamchef Greger Petersson.

– Hur som helst ser vi fram emot nästa tävling i Portimao och vi håller oss positiva. Vi har verkligen visat att vi har hemläxa att göra vad gäller tillförlitlighet, men helgen var en bra demonstration av skadekontroll, avslutar Petersson.

Morbidelli ligger tvåa i mästerskapet efter Valencia, 15 poäng bakom Seat-föraren Comini. TCR fortsätter den tionde maj i Portugal.

Race 1 – Topp 5

1 Pepe Oriola Seat León 15 varv

2 Sergey Afanasyev Seat León +4.593

3 Jordi Gené Seat León +5.285

4 Andrea Belicchi Seat León +6.005

5 Mikhail Grachev Audi TT +10.046

Race 2 - Topp 5

1 Stefano Comini Seat León 17 varv

2 Michel Nykjaer Seat León +7.775

3 Andrea Belicchi Seat León +9.205

4 Gianni Morbidelli Honda Civic +17.732

5 Kevin Gleason Honda Civic +29.735