Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090305-Hohentahls F2-bil090305-Hohentahls F2-bil090305-Hohentahls F2-bil
090305-Hohentahls F2-bil

Sebastian Hohentahls nya F2-bil

Dalmasen Sebastian Hohentals nya racerbil i lika nya Formel 2-klassen har visats upp. Många är lyriska över den nya klassen som ska leda de bästa förarna till Formel 1.

Bilen, JPH1, har utvecklats av Williams F1. Motorn med sina 450 hästkrafter kommer från Audi. Den kommer att producera 400 hästkrafter samt ha en extra ”turboboost” som ger 50 extra hästkrafter under sex sekunder via en ”push to pass”-knapp. Växlingarna sköts med paddlar på ratten och bilen väger 570 kilo.

 

Patrick Head, Williams, om utvecklingen av bilen; ”Det var en rejäl utmaning att designa och utveckla en bil som inte skulle vara alltför komplex, inte alltför dyr, men samtidigt snabb och med bra aerodynamik. Resultat har blivit bra och denna bil kommer att vara bra för mästerskapet.”

 

Svenske F2-föraren Sebastian Hohenthal om bilen; ”En fröjd för ögat. Jag har haft min ingenjör från fjolårets F3-team på plats (Hohenthal åkte Vasaloppet!) under premiärvisningen och han har bara gott att säga om bilen. Jag litar på hans ord och gläder mig åt bilderna och filmerna jag fått. Det räcker för mig. Nu väntar jag bara på att få komma ut på banan och se om bilen går lika bra den ser ut, vilket jag är ledd att tro.”

 

Formula 2-serien startar i Valencia 30-31 maj och avgörs genom 16 deltävlingar i länder som Spanien, Italien, Belgien, Tjeckien, Tyskland och England. I serien tävlar 24 förare från 15 olika länder och Sebastian Hohenthal är ende svensk.