Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sébastien Loeb i Svenska Rallyt 2011Sébastien Loeb i Svenska Rallyt 2011Sébastien Loeb i Svenska Rallyt 2011
Sébastien Loeb i Svenska Rallyt 2011 Foto: Worldwide Copyright: Citroen Racing

Sébastien Loeb kör Svenska Rallyt – det gör inte Petter Solberg!

Sébastian Loeb gör sin avskedssäsong i rally-VM 2013, och gör det med att köra fyra av sina favorittävlingar. Det innebär att han kör Svenska Rallyt!

Arrangörerna av 2013 års Svenska Rally (7-10 februari) hade inte förväntat sig att den niofaldige världsmästaren skulle köra Svenska Rallyt.

 Men när Citroën i dag presenterade sina rallyplaner för 2013 avslöjades det att Loeb kommer till start i Svenska Rallyt. Han kör utöver i Sverige också i Monte Carlo-rallyt, hemmatävlingen i Frankrike och ytterligare en. 2014 kör Loeb av allt att döma WTCC för Citroën.

 Om det är glädjande att Sébastien Loeb kommer till start är det trist att Petter Solberg med största sannolikhet inte gör det.

 Norrmannen har sagt att han inte kommer att betala något för att köra 2013, men att han kunde tänka sig att köra gratis.

 Men Ford M-sport, som tappat finansieringen från Ford, var tvungna att få en förare som kunde ta med sig sponsorpengar och då föll valet på en annan norrman, Mads Östberg, som tävlar med svenske co-drivern Jonas Andersson.

 Petter Solberg kör alltså inte WRC 2013 man har sagt att något kommer han att köra. Rallycross är det mest troliga, racing ett alternativ.

 Men man ska inte räkna ut Solberg från WRC helt och hållet. Hyundai kliver in 2014 och behöver en erfaren förare som kan testa ut bilen till dess.

 Bli inte förvånade om Petter Solberg är den föraren!