Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sébastien Ogier kör WRC för Volkswagen
Sébastien Ogier kör WRC för Volkswagen
Sébastien Ogier kör WRC för Volkswagen
Sébastien Ogier kör WRC för Volkswagen Foto: Ferdi Kräling Motorsport-Bild GmbH - www.kraeling

Sébastien Ogier kör WRC för Volkswagen

Många var vi som misstänkte att Sébastien Ogier byter plats med Mikko Hirvonen, från Citroën till Ford. Men så blir det icke. Ogiér har nu gjort klart med WRC-storsatsande Volkswagen.

27-årige fransmannen Sébastien Ogier har länge varit andreförare i Citroëns WRC-stall. Inte så konstigt, han har ju varit teamkamrat med åttafaldige världsmästaren Sébastien Loeb.

 I förra veckan kunde vi avslöja att finnen Mikko Hirvonen tar Ogiers plats i Citroën, vilket öppnade upp för en plats hos Ford för just Ogier. Men så blir inte fallet, Ogier och hans kartläsare Julien Ingrassia har skrivit på för Volkswagen som satsar mot en storslagen entré i WRC säsongen 2013. Där ska Ogier ratta Polo R WRC som just nu är inne i en tung testfas.

 

– Volkswagen är nummer ett i Europa och kommer snart bli nummer ett i världen. Jag är säker på att de kommer att tävla med målet att vinna WRC-titeln. Och jag är glad över att vara en del av den satsningen från start, säger Sébastien Ogier på plats hos Volkswagens WRC-team i Hannover.

 – Vi ser fram emot att vara med i ett team med fighting spirit och med målsättningen att vinna. Allt är möjligt, säger kartläsaren kartläsare Julien Ingrassia.

 Volkswagen-cheferna är lyriska över att ha värvat en så kunnig rallyförare som Ogier.

 – Jag är väldigt glad över att Sébastien Ogier och Julien Ingrassia valt att bli en del av oss. Båda är viktiga delar i pusslet när vi ska bygga ett framgångsrikt team i WRC. Det är samtidigt ett tecken på förtroende när ett så starkt par går in i ett nytt WRC-team, som fortfarande är under uppbyggnad, säger Ulrich Hackenberg som är utvecklingschef för Volkswagen.

 

 – För mig är Sébastien en av världens tre bästa förare, säger den tvåfaldige WRC-mästaren (1990, 1992) och vinnaren av Dakar-rallyt 2010.

 Sébastien Ogier slutade trea i årets WRC-mästerskap. För tre år sedan blev han juniorvärldsmästare och utsågs då till en av de förare med mest lysande framtid framför sig.

 Första framträdandet för Volkswagen blir 3-4 december då Ogier ska mäta sig mot bland annat Sebastian Vettel, Michael Schumacher och Mattias Ekström i Race of Champions.