Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Red Bull

Sébastien Ogier upp i ledning i rally-VM

Efter att ha segrat i Rally Mexiko gick Sébastien Ogier upp i den totala VM-ledningen i sin Ford Fiesta. Han vann ju även Monte Carlo-rallyt tidigare i år.

Det var dock en annan Sébastien som först visade framfötterna, nämligen Loeb som gjorde ett av tre planerade inhopp i rally-VM i år. Han tog ledningen från start men drabbades av en punktering men tog sin Citroën i mål på femte plats.

Kris Meeke, Citroën, hade en andraplats i synhåll när han i slutet av tävlingen lade sin bil på sidan. Åskådare hjälpte honom tillbaka på alla fyra men han tappade andraplatsen till Dani Sordo i Hyundai som därmed tog över andraplatsen, Meeke blev trea och norrmannen Andreas Mikkelsen i Hyundai blev fyra.

Ogier slutade tvåa på helgens sista sträcka som dessutom var så kallad power stage och ger VM-poäng till de fem första. Men Ogier hade genat för mycket och fick tio sekunders tidstillägg vilket kostade honom fyra VM-poäng. Fords team M-Sport har överklagat.

Pontus Tidemand var helt oslagbar i WRC2 och vann klassen med nästan sju minuter i sin Skoda. Han åkte så pass fort att han blev sjua totalt i tävlingen vilket är hans bästa resultat i WRC.

Tidemand leder nu WRC2 totalt och målsättningen är att försvara sin fjolårsseger.