Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen Motorsport

Sébastien Ogier vann Monte Carlo-rallyt

Det kommer inte som någon större överraskning att Sébastien Ogier, Volkswagen, vinner Monte Carlo-rallyt. Men helt enkelt var det inte.

Inledningsvis ledde tillfälligt comebackande Sébastien Loeb, Citroën. Mycket tack vare ett bra startnummer längre bak.

Det roliga för Loeb tog slut på SS8 där han slog i en sten med vänster bakhjul så att detta vek sig helt i sidled och han kunde inte ta sig till etappmålet för egen maskin vilket gav honom tidspålägg och han var borta ur tätstriden. Loeb slutade åtta.

Sébastien Ogier gick upp i en ledning som han sedan aldrig släppte men han pressades av teamkamraten Jari-Matti Latvala som närmade sig stadigt men kunde aldrig komma ikapp på allvar.

Jari-Matti Latvala slutade tvåa i Rally Monte Carlo 2015.Jari-Matti Latvala slutade tvåa i Rally Monte Carlo 2015.Jari-Matti Latvala slutade tvåa i Rally Monte Carlo 2015.
Jari-Matti Latvala slutade tvåa i Rally Monte Carlo 2015. Foto: Volkswagen Motorsport

Snabb stundtals var Robert Kubica, Ford, och han vann flera sträckor men verkar aldrig lyckas knyta ihop säcken. Sträcksegrar blandades med avåkningar och elproblem och han nådde aldrig topp tio trots att han var en av rallyts snabbaste förare.

Kris Meeke, Citroën, gjorde en stark avslutning, vann bland annat avslutade ”Power Stage” och fick tre extra VM-poäng för det.

Men totalt sett blev Monte Carlo-rallyt en ny stor framgång för Volkswagen Motorsport. Ogier och Latvala följdes i mål av stallets tredje förare, norrmannen Andreas Mikkelsen.

Norrmannen Mads Östberg, Citroën, blev med sin svenske co-driver Jonas Andersson fyra i mål.

Resultat Monte Carlo-rallyt 2015

1 Ogier 3h36m40.2s

2 Latvala +58.0s

3 Mikkelsen +2m12.3s

4 Östberg +2m43.6s

5 Neuville +3m12.1s

6 Sordo +3m12.9s

7 Evans +5m23.7s

8 Loeb +8m34.7s

9 Prokop +9m54.8s

10 Meeke +10m55.6s