Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Daniel Roeseler

Sébastien Ogier vann Rally Sweden – igen

Det blev en ny seger för Sébastien Ogier i Rally Sweden, en tävling som han tidigare i veckan tyckte aldrig skulle köras. Tävlingen blev rumphuggen med flera strukna sträckor.

Det var vanskliga förhållanden inför årets Rally Sweden med hög temperatur och lite snö. Men det blev bättre än någon tänkt sig och arrangörernas idoga arbete bidrog till att tävlingen nu fått tre års fortsatt förtroende för att arrangera VM-rallyt.

Ogier i sin Volkswagen tog omgående kommandot och i takt med att konkurrenterna drabbades av allehanda problem var han klockren segrare i mål.

Jari-Matti Latvala, teamkamrat i Volkswagen, fick drivaxelbrott tidigt och en senare avåkning ödelade hans planer. Andra tävlingen i rad han tvingas bryta.

Kris Meeke, Hyundai, var näste man till rakning när han stämde träff med en sten och fick bryta. Precis som i Monte Carlo-rallyt var han med i matchen men gjorde ett misstag.

Sébastien Ogier och kartläsare Julien Ingrassia vann Rally Sweden för andra året i rad, tredje gången totalt.Sébastien Ogier och kartläsare Julien Ingrassia vann Rally Sweden för andra året i rad, tredje gången totalt.Sébastien Ogier och kartläsare Julien Ingrassia vann Rally Sweden för andra året i rad, tredje gången totalt.
Sébastien Ogier och kartläsare Julien Ingrassia vann Rally Sweden för andra året i rad, tredje gången totalt. Foto: Ferdi Kräling Motorsport-Bild GmbH - www.kraeling

Det blev i stället överraskande Hayden Paddon som stod för det tyngsta motståndet i mål men Hyundai-föraren mäktade bara med att hala in Ogiers försprång till hälften och fick ge sig med en andraplats före norrmannen Mads Östberg, Ford, och hans landsman Andreas Mikkelsen, Volkswagen, på fjärde. Den senare hade för många snurrningar på sitt samvete.

Pontus Tidemand slutade tvåa i WRC2 i sin Skoda Fabia R5. Han borde ha vunnit men en trilskande bakaxeldiff, som han och kartläsaren Jonas Andersson reparerade själva, gjorde att Elfyn Evans, Ford, kunde vinna med dryga 14 sekunder.

Fredrik Åhlin var länge en ledarfigur i WRC2 men planterade sin Ford Fiesta ute i terrängen och tvingades bryta. Han gjorde därefter ett improviserat och bra framträdande i rallystudion på SVT.