Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Richard Göransson
Richard Göransson
Richard Göransson
Richard Göransson Foto: Team Tido

Sensationell STCC-värvning – Göransson till Team Tidö

Nyheten slog ner som en bomb i dag. Richard Göransson lämnar BMW efter tio år och kommer att köra Saab 9-3 för Team Tidö.

Richard Göransson är den framgångsrikaste föraren någonsin i STCC med fyra mästerskap och 39 delsegrar.

 35-åringen från Örebro skriver nu ett nytt kapitel i sin egen historiebok genom att börja köra Saab i STCC och det kommer att bli mycket mer än så.

Richard Göransson vill inte säga något ännu men erkänner att han kommer att köra mer racerbil i år än någonsin tidigare och att det handlar om internationella tävlingar utöver STCC. Vad exakt kommer att meddelas senare.

Richard Göransson tävlade för Team Tidö i en Porsche 911 i klassiska Safarirallyt och det var där planerna på ett utökat samarbete började smidas.

 Var detta lämnar Göranssons tidigare team WestCoast Racing återstår att se men Richard Göransson säger att han och teamet inte alls är ovänner.

 – Det var bara det att vi inte kom överens inför 2014, säger Richard Göransson till teknikensvarld.se.

Richard Göransson kommer även att hjälpa Team Tidös unge formelbilsförare Erik Johansson när denne ska ta steget ut i den internationella hetluften. Det blir troligen Formel 3 för Erik Johansson, men oklart i vilket mästerskap ännu.