Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

Sex svenskar kör i och vid Formel 1 på Spa

I helgen drar Formel 1 igång igen efter sommaruppehållet och det sker på klassiska och utmanande Spa-Francorchamps i Belgien.

Huvudintresset för svensk del knyts förstås till Marcus Eriksson som kommer till start i Formel 1 med en uppdaterad Sauber. Bland annat en ny framvinge och nya luftintag på sidorna har tagits fram.

I klassen närmast under Formel, GP2, tävlar två svenskar: Gustav Malja och Jimmy Eriksson.

Innan sommaruppehållet gjorde Malja sin bästa GP2 helg någonsin och hoppas förstås att formen håller i sig. Det var för övrigt på Spa-Francorchamps som han gjorde sin tävlingsdebut i GP2 för ett år sedan.

Jimmy Eriksson har aldrig kört GP2 på Spa men väl GP3 och Formel Renault.

– Spa är en av de häftigaste banorna i världen och att få komma dit i en GP2-bil blir något speciellt säger Jimmy Eriksson.

Men fler svenskar ska lufta sina tävlingsbilar. I Porsche Mobil 1 Supercup ställer tre svenska förare upp: Henrik Skoog, Pontus Fredricsson och Kenneth Pantzar. Skoog ligger femma totalt i den svenska cupen, Fredricsson tia, Pantzar återfinns på 13:e plats.

Skoog, 20, och Fredricsson, 19, hoppas förstås på bra resultat och uppmärksamhet i det tuffa sällskapet. För Pantzar är det mer en upplevelse. Han hade först tänkt att agera åskådare men så fanns det plötsligt ledig plats i startfältet.

Alla tävlingar med svenskintresse visas på Viasat Motor i direktsändning.

Formel 1–kvalet visas från 13.40 på lördag och race från 13.15 på söndag.

GP2 kör lördagens lopp klockan 15.40 på lördag, sprintracet på söndagen avgörs 10.25. Direkt efter detta är det dags för Porsche-final, klockan 11.35.