Sista-minuten-avtal räddar USA:s Grand Prix

Det är inte bara Saab som har problem med de ekonomiska resurserna. Även inom motorsportvärlden är det ofta oklart med finansiering. Nu senast var det USA:s GP i Formel 1, tänkt att hållas nästa år, som låg risigt till.

Att Formel 1 har varit på väg tillbaka till USA har vi vetat sedan en tid tillbaka. Mästarteamet Red Bull har till och med varit och kört på den ofärdiga banan. Men allt har inte stått rätt till på den ekonomiska sidan, där bland annat pengar från delstaten Texas, där loppet kommer att hållas, har uteblivit.

Bygget av den nya bana som USA:s Grand Prix kommer att hållas på, Circuit of the Americas utanför Austin, Texas, har också stått stilla under en tid. Samtidigt har Formel-1-chefen Bernie Ecclestone uttryckt tvivel på att loppet skulle kunna genomföras.

Som det ser ut kommer nu USA:s Grand Prix ändå bli av, tack vare att arrangörerna lyckats säkra ett sista-minuten-avtal med en ej namngiven finansiär. Avtalet kom till i elfte timmen, ty enligt uppgifter behövdes 25 miljoner dollar redan i dag för att säkra loppets plats i nästa års säsong.

Nu återfinns alltså USA:s Grand Prix i den officiella kalendern över nästa års Formel-1-säsong. Tävlingen ska, om allt går som planerat, hållas som näst sista lopp, den 18 november 2012, en vecka innan avslutande Brasiliens GP.