Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda Fabia som rallybil visad i förtid

Skoda Fabia R5 Concept visas innan den planerade debuten på bilsalongen i Essen den 29 november.

I slutet av augusti presenterades nya tredje generationen av Skoda Fabia, och sedan tidigare stod det klart att det inte blir någon RS-version av modellen. Det betyder dock inte att Fabia kommer vara frånvarande i motorsportsammanhang.

Nu får vi se de första bilderna på nya rallyversionen av Fabia. Fabia R5 Concept är planerad att ha offentlig debut på bilsalongen i Essen nu på lördag 29 november, men redan nu släpps en del bilder.

Vi kan se att den får de typiska motorsport-modifieringarna som bredare och mer aerodynamisk kaross, takscoop och bakvinge. Andra modifieringar är bland annat större bromsar, annan fjädring samt uppdaterad motor.

Enligt FIA-reglemente används en fyrcylindrig turboladdad 1,6-liters bensinmotor som kopplas till en femväxlad sekventiell låda och skickar kraften till alla fyra hjul. Effektsiffror delar Skoda dock inte med sig av i nuläget. Tack vare lättad kaross och bortplockad inredning väger Fabia R5 Concept in på 1 230 kilo, en vikt som det inte bör vara några problem att sätta rejäl fart på.

Enligt Skoda har en del racing-team redan visat intresse för modellen som kommer att tävla i WRC 2-serien nästa år.