Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080519-stcc-mantorp-2008
080519-stcc-mantorp-2008
080519-stcc-mantorp-2008
080519-stcc-mantorp-2008

Slicks blev segerreceptet för Thed Björk

Tredje deltävlingen i STCC avgjordes av en klockren däckstrategi. Thed Björk, Honda, valde att starta på torrdäck (slicks) och tog sin första seger i år före Tommy Rustad, Volvo, och Fredrik Ekblom, BMW, på Mantorp Park i helgen.

Två förare startade med slicks-däck i STCC-racet på Mantorp Park. Mattias Andersson, Alfa Romeo, och Thed Björk. För Björk blev det ett segerrecept. 

Björk hade tappat några placeringar från sin femteplats men med två varv kvar till depåstopp var han tre sekunder per varv snabbare än sina konkurrenter och kunde ta över ledningen från Tommy Rustad som direkt vek in i depån när den öppnade. Rustad startade på regndäck, bytte till slicks och tog Volvoteamets bästa placering i år. 

 

Thed Björk ryckte i täten och hade som mest en marginal till tvåan på 13,8 sekunder. Teamen som startat på regndäck bytte till slicks och jagade, men mot Thed fanns inte mycket att göra som tog hem sin första seger i år med en slutlig segermarginal på 6,6 sekunder. 

 

Thed klättrar i totaltabellen där Fredrik Ekblom utökar sin ledning i och med tredjeplatsen i helgen. Ekblom är regerande mästare och har inlett årets säsong med tre medaljer av tre olika valörer. 

Mattias Andersson hade en pallplats på gång även han men drabbades av drivaxelbrott. Robert Dahlgren, Volvo, gjorde en fin uppkörning från slutet av startfältet till fjärde i mål.

 

Resultat, STCC deltävling 3, Mantorp Park

1. Thed Björk, Honda  

2. Tommy Rustad, Volvo                 

3. Fredrik Ekblom, BMW                  

4. Robert Dahlgren, Volvo                

5. Robin Rudholm, BMW                 

6. Richard Göransson,BMW 

7. Jan Nilsson, BMW 

8. Thomas Schie, Chevrolet            

9. Tommy Kristoffersson, Audi 

10. Johan Stureson, Peugeot 

 

Totalt efter tre tävlingar

1. Fredrik Ekblom, 24 poäng 

2. Richard Göransson, 17 

3. Thed Björk,16 

4. Robin Rudholm, 15 

5. Mattias Andersson, Alfa Romeo, 12