Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090324-stcc-vw-biogas
090324-stcc-vw-biogas
090324-stcc-vw-biogas
090324-stcc-vw-biogas

Snart full gas med STCC-Scirocco

Fredrik Ekbloms nya STCC-bil börjar ta form. I veckan har motorn provkörts för första gången och i morgon (onsdag) är det dags för shake-down, alltså en första övning för att se att allt fungerar i den gasdrivna VW Sciroccon.

För två veckor sedan var bilarna tomma skal, i måndags testades motorerna för första gången. Sju minuters varmkörning hos Volkswagen Motorsport i Hannover.  

– Allt fungerade utan problem, säger stallchefen Tobias Johansson som är imponerad över det jobb som man har gjort med bilbygget. 

– Jag tycker att bilarna är som små konstverk.

 

På onsdag rullar bilarna ut på Volkswagens testbana Oschersleben för första gången. Då handlar det om ett funktionstest inför de första riktiga testet som är planerad till 1-2 april på Nürburgring. 

– I första skedet blir det ett funktionstest för att se så att allt fungerar som det ska. Vi kommer att titta på motor, växellåda och bromsar. 

Det blir dock ingen av förarna i teamet, Fredrik Ekblom eller Patrik Olsson, som ska genomföra shake-down. 

– Jag hade gärna gjort det. Men det blev klart väldigt sent att det skulle ske och det är mer ett funktionstest så jag tror att de väljer någon annan testpilot. Jag siktar in mig på 1-2 april, säger Fredrik Ekblom.  

 

– Det ska bli väldigt kul att testa bilen, jag får flera samtal om dagen från folk som vill att jag ska uttala mig om hur bilen känns. Det hade varit skönt att få ge svar på det och framförallt att själv få en uppfattning om vart vi står inför testerna säger Fredrik Ekblom.

Läs mer