Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Reporter Images / EPA / TT Nyhetsbyrån

Solberg kraschade i Monte-Carlo – tappade 35 minuter

Problemen med rök i bilen och ljudsystemet fällde till slut Oliver Solberg i VM-premiären i Monte-Carlo.

Solberg kraschade på den tionde specialsträckan, den andra under lördagen, och förlorade över 35 minuter.

Ett misstag brukar räcka för att krascha i svårkörda Monte-Carlo-rallyt. Och med rök i bilen som skymmer sikten och med ett krånglande ljudsystem som plågat Oliver Solberg under hela tävlingen är det lätt att göra misstag.

På den tionde specialsträckan av Monte-Carlo-rallyt körde Solberg på en bergskant och bilen snurrade av vägen. Kraschen liknande den som Adrien Fourmaux råkade ut för i fredags.

Solberg och kartläsaren Elliott Edmondson kunde få upp bilen på vägen igen och fortsätta tävlingen. Men fighten med Kalle Rovanperä om en plats bland de nio, tio bästa i klassen var förstås över.

Solberg tappade över 35 minuter på kraschen men ser av allt att döma ut att kunna fortsätta tävlingen.

I täten handlar det fortsatt om fransmännen Sebastien Ogier i en Toyota mot Sebastien Loeb i en Ford. Ogier tog tillbaka ledningen under lördagsmorgonen.

Och det var långt ifrån bara Oliver Solberg som hade en tuff tredje dag i VM-premiären. Teamkamraterna i Hyundai, Thierry Neuville och Ott Tänak, rasade också i resultatlistan. Neuville drabbades av en trasig stötdämpare och tappade åtta minuter på täten. Tänak kraschade under lördagen och tvingades bryta rallyt. Estländaren föll offer för en isfläck och flera förare hade problem när underlaget ändrades under specialsträckorna.

Titelfavoriten Elfyn Evans skuggade fransmännen i topp när han körde sin Toyota av vägen och förlorade så mycket som 20 minuter.

En som tjänade placeringar på konkurrenternas misstag var Kalle Rovanperä som efter en tung start på rallyt avancerade sträcka för sträcka upp till en fjärdeplats. 

Inför söndagens avslutande sträckor har Sebastien Ogier en klar ledning på drygt 20 sekunder till Sebastien Loeb.