Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Oliver Solberg gillar att tävla i Estland och var en tiondels sekund från sitt livs första sträckseger.Oliver Solberg gillar att tävla i Estland och var en tiondels sekund från sitt livs första sträckseger.Oliver Solberg gillar att tävla i Estland och var en tiondels sekund från sitt livs första sträckseger.
Oliver Solberg gillar att tävla i Estland och var en tiondels sekund från sitt livs första sträckseger.

Solberg tiondel från sträckseger i Estland

Oliver Solberg fortsätter att nosa på världstoppen i rally-VM.

I grusfavoritrallyt i Estland var Oliver Solberg en tiondels sekund från sitt livs första sträckseger i en VM-deltävling.

Det var en skön revansch för Solberg som hade en tuff förstadag på tävlingen.

Det fanns hopp om framskjutna placeringar när Oliver Solberg kom till en av sina favorittävlingar, grusrallyt i Estland. Men redan under de första sträckorna insåg Solberg att det skulle bli en tuff tävling. Han tappade stadigt tid på täten och klagade på att självförtroendet inte fanns där. 

Sedan avåkningen i Monte Carlo och den fina prestationen i Svenska rallyt har Solberg haft en tung vår med Hyundai-teamet. Några misstag, några tekniska bekymmer och sträcktider som inte riktigt matchar konkurrenternas har tärt på det så viktiga självförtroendet.

Oliver Solberg har vunnit två gånger i Estland och hade hoppats att grusvägarna där skulle ta honom tillbaka närmare täten i WRC-klassen. 

Men det dröjde till lördag eftermiddag innan Solberg fick upp farten i sin Hyundai i20. Han var trea på den 17:e sträckan, 1,8 sekunder efter Toyotas stjärna Kalle Rovanperä som dominerade VM-tävlingens andra dag.

Tangerat rekord

På den 18:e sträckan var Solberg en tiondels sekund bakom Adrien Fourmaux i en Ford Puma. Det är tangerat rekord för Solberg i en VM-deltävling i Rally 1-klassen. Han var tvåa även på en av sträckorna i Sverige i vintras. Solberg var också tvåa på den näst sista sträckan i Estland, men då sju sekunder bakom rallyts vinnare, suveräne VM-ledaren Rovanperä.

Totalt blev det en 13:e plats för Solberg som fick se teamkamraten Ott Tänak kliva upp längst ner på prispallen i sin hemmatävling. Tänak var dryga minuten efter Elfyns Evans som var drygt 30 sekunder efter Rovanperä i mål.

Kalle Rovanperä leder VM-totalt efter sju av de 13 deltävlingarna. Hyundais Thierry Neuville är tvåa men rejält distanserad, 175 mot 92 poäng. Solberg är 15:e totalt efter sin sjätteplats i Sverige och tiondeplats i Portugal. 

Nästa deltävling körs i Finland 4-7 augusti.