Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spännande svenska rallycrossnyheter

I dagarna har det avslöjats fler intressanta nyheter som berör den svenska rallycross-scenen.

Boliden-baserade Marklund Motorsport har värvat fjolårets Global Rallycross-mästare Topi Heikkinen till teamet. Topi dominerade rallycrossäsongen i USA förra året och utöver GRC-titeln segrade han i två X Games-tävlingar. Då körde han en Ford Fiesta från Olsbergs.

 Nu blir det alltså Volkswagen Polo och satsning på rallycross-VM, det första i historien. Även X Games i Austin, Texas står på programmet.

Teamkamrat blir Anton Marklund.

 Det kommer fler och fler förare till SM i rallycross som i år körs med Supercar-bilar, samma som i VM, och i regi av STCC.

 Senast i raden är en av Sveriges populäraste rallycrossförare, Fredrik Tiger från Kalix. Han har sedan tidigare tre SM-guld i klassen Super Nationell och en trogen supporterskara från hela landet.

 Nu tar han steget upp till Supercar i en Ford Focus som byggts av Michael Jernberg.

 I år är det SM som gäller men även VM-deltävlingen i Höljes. På sikt är det hela VM-serien som lockar.

 En annan förare som tar steget upp till Supercar är Robin Larsson, son till Europamästaren Lars Larsson. Larsson har tidigare tävlat internationellt och blev i fjol tvåa i EM-klassen TouringCar.

 Nu blir det SM, eller RallyX SuperCar Scandinavia, som arrangörerna vill kalla det och det i en helt nybyggd Audi S1. Även här är det en full VM-säsong som ligger i pipeline.

 Robin Larsson har stark uppbackning. Pappa Lars, Michel Jernberg och Ingvar Gunnarsson, meriterad förare och bilbyggare, finns med i teamet.

 Fler förare till rallycrossen kommer att presenteras inom kort.