Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Kevin ErikssonMikaela Åhlin-Kottulinsky och Kevin ErikssonMikaela Åhlin-Kottulinsky och Kevin Eriksson
Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Kevin Eriksson Foto: Sanne Väli-Tainio / Expressen Lifestyle

Spänningen inför Nitro RX påtaglig bland förarna

I helgen den 30 och 31 juli pågår den andra deltävlingen i 2022/23 års säsong av Nitro Rallycross – i Strängnäs. Teknikens Värld tog tempen på stämningen dagen före tävlingen och förarna är taggade.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky är en av förarna på plats dagen innan deltävling två drar i gång på Strängnäs Motorstadion. Hon kör i klassen NRX Next, där bilarna är fyrhjulsdrivna och drivs med bensin, och tycker att det är lärorikt.

– Banorna jag körde förra året i side by side-klassen hade mer asfalt, och den här banan är mer grusig och det kommer hoppa och fara, så det ska bli spännande att få prova på det. Jag är i ett stadie i min karriär där jag vill testa på saker, berättar hon.

Förarna för endast köra fyra–fem träningsvarv innan själva tävlingen, vilket Mikaela menar är annorlunda för henne – som främst är van att köra på vanlig racingbana där man får köra många fler varv som träning.

– Men det är bara att åka ut och åka och se hur det går, säger hon och skrattar.

LÄS OCKSÅ: Johan Kristoffersson kör Nitro RX i Strängnäs 

Kevin Eriksson skadade sig olyckligtvis före den första deltävlingen i Lydden Hill i Storbritannien för några veckor sedan och han är fortfarande inte återställd. Det är en Kevin Eriksson på kryckor vi träffar i Strängnäs.

1 AV 5
Foto: Jordi Rierola / Nitro RX
2 AV 5
Foto: Jordi Rierola / Nitro RX
3 AV 5
Foto: Jordi Rierola / Nitro RX
4 AV 5
Foto: Jordi Rierola / Nitro RX
5 AV 5
Foto: Jordi Rierola / Nitro RX

– Jag får ju räkna med noll poäng i tävlingen, eftersom man bara får missa en tävling, och jag kan ju inte köra i helgen så det är tråkigt. Men jag har massor att göra ändå, så det är inte en lugn stund för det, säger han.

Kevin Eriksson driver tillsammans med sin familj (däribland brodern Oliver Eriksson och pappan Andreas Eriksson) det företag som bygger Nitro-elbilarna. Den byggs i Nynäshamn där de bor helt från grunden.

– Det är jättekul att få vara med på den här resan och jag har fått agera lite teamchef här nu. Det är dessutom kul att vi är i Strängnäs, eftersom det mer eller mindre är min hemmabana då den ligger närmast. De har byggt nya läktare och fräschat upp depåområdet, så det blir fint för besökarna i helgen.

Ansvariga för eventet uppskattar att ett par tusen biljetter är sålda och man menar att just Strängnäs är ett bra område geografiskt i Sverige, eftersom det finns många motorsportsentusiaster i närområdet. Under pressdagen skiner solen och alla har ett leende på läpparna, till och med mekanikerna som ligger under bilarna och skruvar.