Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Spansk mästare ska vinna STCC åt biogas.se
Spansk mästare ska vinna STCC åt biogas.se
Spansk mästare ska vinna STCC åt biogas.se
Spansk mästare ska vinna STCC åt biogas.se Foto: MF/Mediaempire

Spansk mästare ska vinna STCC åt biogas.se

Team biogas.se har värvat spanjoren Jordi Gené, som bland annat vunnit spanska standardvagnsmästerskapet, i jakten på STCC-guldet 2012.

När svenske Rickard Rydell körde för Seat i WTCC syntes en spanjor i samma team. Spanjoren hette Jordi Gené och inför STCC-säsongen 2012 får de båda standardvagnsracerförarna tillfälle att ses igen, efter att Gené värvats av Team biogas.se.

 – I lagbygget för kommande säsong var Jordi ett hett namn redan från start och det känns mycket bra att vi lyckats knyta honom till oss. Med sin enorma erfarenhet av den här typen av bil kommer han att hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för Team biogas.se i ett pressmeddelande.

 Jordi Gené kommer närmast från Seat-stallet där han rattat en Seat León, som precis som Team biogas.ses Volkswagen Scirocco är framhjulsdriven och drivs av en turboladdad fyra på två liter.

 – Det finns inte många förare i världen som har lika stor erfarenhet av att köra den här biltypen med turbo. Förutom Gené knyter vi också hans ingenjör Xavier Serra, som varit chefsingenjör hos Seat, till teamet. I ett så jämnt mästerskapsom STCC, där det ofta bara skiljer hundradelar mellan förarna i resultatlistan, tror vi att konstellationen Gené/Serra kommer att göra skillnaden i vår strävan att nå fortsatt stora framgångar, säger Tommy Kristoffersson.

 Bland meriterna märks bland annat klasseger i Le Mans 2001 och mästartitel i spanska motsvarigheten till STCC 1996, och nu ser spanjoren fram emot STCC-utmaningen nästa säsong.

 – Det ska bli roligt och intressant att tävla i Sverige och på de svenska banorna och den enda tanke jag har i mitt huvud är att vinna STCC. Jag har hört mycket gott om mästerskapet och Volkswagen-teamet. Tillsammans med Xavi ser jag fram emot att få vara med och utveckla bilen och dela med mig av mina erfarenheter, säger Jordi Gené.

 Marcus Thomasfolk vid svenska Volkswagen medger att fler förare kommer presenteras ”snart”, men vad det betyder får framtiden utvisa.