SRL tar över efter STCC

Scandinavian Racing League, SRL, har bildats för att föra vidare den stafettpinne som STCC-organisationen tappade vid konkursen tidigare i år.

Tidigare i år meddelades att STCC AB hade ansökt om konkurs efter en långa svit av ekonomisk obalans. Men årets STCC-säsong skulle inte vara i farozonen, hette det då, och är det fortfarande inte. Då i februari kommunicerades ett nytt samarbete mellan Svenska Bilsportförbundet, TCR Scandinavian Series AB, arrangörerna och de ansvariga för de olika tävlingsbanorna för att säkerställa att tävlingen blir av.

I dag meddelas att ett nätverk liknande det som STCC bestod av har bildats under namnet Scandinavian Racing League, med förkortningen SRL.

– Det känns skönt att redan nu ta ett mer praktiskt steg i arbetet med det nya samarbetet. Och nästa steg är att gå vidare med upplägget för Scandinavian Racing League som är tänkt utifrån samma princip som hockeyns SHL är uppbyggt, där arenorna och föreningarna är en viktig del för seriens utveckling. Det är ett upplägg som jag tror mycket på och vet fungerar, säger Anna Nordkvist som är vd för Svensk Bilsport.

– Vi tycker detta är ett väldigt bra upplägg för TCR Scandinavia, där vi kan fokusera på klassen och racingen. Parallellt som arrangörerna kan sköta det som sker ute på banorna och kan jobba med att göra de evenemangen ännu bättre, säger Greger Petersson, vd för TCR Scandinavian Series AB.

Porsche Carrera Cup Scandinavia ingår också i SRL-organisationen. Foto: PCCS

Det är inte bara TCR Scandinavia som ingår i nybildade SRL, även Porsche Carrera Cup, GT4 Scandinavia, V8 Thunder Cars, Ginetta GT5 Challenge och Formula Nordic är en del av organisationen.

– Historiskt finns ett stort intresse för racing i Sverige, med alla våra klassiska racingbanor. Från Porsche har vi under de senaste åren sett ett allt större intresse för Porsche Carrera Cup Scandinavia från förare, team, partners och publik. Vi välkomnar därför att de främsta racingbanorna går samman i en gemensam organisation som kan samordna och effektivisera de många aktiviteter som kopplas till de olika delarna inom organisationen av svensk och skandinavisk elitracing, säger Raine Wermelin som är Porsche Sveriges vd.

STCC.se är redan nedplockad och har nu ersatts av SRL.se där tävlingskalendern, de olika klasserna och en del annat finns att beskåda. Där kommer det även att finnas möjlighet till förköp av biljetter till tävlingarna.

– För att hålla ihop alla race och klasser behövs en plattform som förenklar för både besökare och deltagare att hitta information och komma vidare för att få uppleva racing på toppnivå, säger Magnus Öhrström, vd Ring Knutstorp.

Så här ser årets tävlingskalender ut:

16 april

Ring Knutstorp – Pressdag och test

3-4 maj

Ring Knutstorp – Kvällsposten Newsrace

1-2 juni

Anderstorp – Sportbilsfestivalen

14-15 juni

Drivecenter Arena Fällfors – Midnattssolsloppet

13-14 juli

Falkenberg – Västkustloppet

17-18 augusti

Gelleråsen Arena – Kanonloppet

TBA

Tävling i Danmark

4-5 oktober

Mantorp Park – Grande Finale