Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: STCC

STCC 2015-kalendern avslöjad med sju tävlingar

Kalendern för STCC 2015 har släppts med sju tävlingar där säsongen startar i maj på nya Skövde Airport Race och avslutar med finalen på Knutstorp i september.

– Det känns väldigt roligt att få köra premiären i Skövde. Skaraborg med omnejd har blivit en stark region inom motorsporten med förare som Andreas Wernersson och Erik Jonsson i STCC och många andra bra förare i våra supportklasser. Vi ser också fram emot ett spännande och givande samarbete mellan alla involverade parter i detta projekt, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

Andra ändringar jämfört med 2014 inkluderar en expansion från sex till sju tävlingar, återkomsten av Anderstorp och Karlskoga samt att Mantorp Park försvinner från kalendern, som vi tidigare rapporterat om.

Detaljerna av den nya Skövde-banan, som kommer att heta STCC Volvo Race Skövde, har inte avslöjats ännu förutom layouten, se bild nedan.

Svenska rallycrossmästerskapet RallyX fortsätter som klass tillsammans med STCC och kör två tävlingar tillsammans, premiären i Skövde och årets näst sista tävling på Solvalla.

Kalender STCC 2015

8-9 maj STCC Volvo Race Skövde

29-30 maj Anderstorp

5-6 juni Göteborg City Race

10-11 juli Västkustloppet, Falkenberg

14-15 augusti Kanonloppet, Gelleråsen

11-12 september Solvalla

25-26 september Ring Knutstorp

Kalender RallyX 2015

8-9 maj STCC Volvo Race Skövde

13 juni Strängnäs

18 juli Kalix

1 augusti Westombanan, Arvika

10-11 september Solvalla

 

Foto: STCC