Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080710-stcc-nytt-format080710-stcc-nytt-format080710-stcc-nytt-format
080710-stcc-nytt-format

STCC ändrar format

2009 kommer STCC att ändra format. Det obligatoriska depåstoppet slopas och i stället körs två kortare race. Förändringarna är ett svar på teamens önskningar om att sänka kostnaderna.

Sedan 2006 har STCC körts i ett format som innebär ett längre race på 40 minuter med ett obligatoriskt depåstopp där varje bil måste byta minst två däck. Nu ska dock den tre år gamla tävlingsformen ändras. Anledningen är att det har blivit för dyrt för de mindre teamen att hänga med de stora och välbeställda.

– Utvecklingen har gått i en rasande fart och trots restriktioner i reglementet så är det dyrt för teamen att tävla med depåstopp. Toppteamen tillsammans investerar miljonbelopp för att tjäna tiondelar i depåstoppet och det är svårt för de mindre teamen att hänga med. Vår bedömning är att det hämmar tillväxten i mästerskapet, säger Bob Huzell, VD på STCC AB.

Det i dag gällande tekniska reglemente som kallas Sport 2 000 kommer att låsas till och med 2010. Det innebär att de bilar som tävlar i dag kommer att göra det även de nästkommande säsongerna.

– Vi har biltillverkare och importörer som satsat på det här reglementet och vi har idag inte inlett något operativt arbete för att titta på ett nytt tekniskt reglemente, säger Huzell.

Det nya tävlingsformatet är ännu inte helt spikat. Det återstår att se exakt hur långa de två racen ska vara.

– Detaljerna kring upplägget slipar vi på, men vår utgångspunkt är att vi tar beslut på hur vi tycker att mästerskapet ska utvecklas på bästa sätt. Vi inväntar nu vad våra team och arrangörer tycker, säger Huzell.