STCC bekräftar nytt reglemente till 2017

STCC bekräftade ett nytt tekniskt reglemente till 2017 under en presskonferens i Stockholm i dag.
Teknikens Värld

Det nya reglementet blir TCR som har bilar på cirka 330 hästkrafter, framhjulsdrift från tillverkare som Seat, Honda och Peugeot.

– Touring Car Racing är framtiden och jag tycker inte att det finns någon anledning att vänta på den längre än så här. Det är dags för ett skifte, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Anledningen till bytet är att mästerskapet har det minsta startfältet hittills i årets säsong med bara tio bilar på startlinjen i årets två första tävlingshelger.

Men trots det menar Lundin, vd för STCC AB, att det inte finns några garantier för fler bilar på startlinjen nästa år.

– Vi i ledningen har ända sedan vi tog över STCC sagt att vi bygger mästerskapet långsiktigt. Vi gör det som vi tror har bästa möjligheter att på sikt bli stort och framgångsrikt. Det finns ingen garanti för att det kommer att vara fler bilar på gridden nästa år än vad det är i år, men vi vet att vi påbörjat något nytt som har potential att bli riktigt stort, säger Lundin.

Bytet innebär att Volvo försvinner från huvudklassen, men Alexander Murdzevski Schedvin, som är Head of Motorsport på Polestar Cyan Racing, säger att de arbetar på att finnas med i tävlingshelgerna nästa år ändå.

– Vi har varit med i toppnivå av svensk elitracing och STCC i över två årtionden. Vi vill fortsätta vårt engagemang i mästerskapet, men då vi inte har en TCR-bil måste vi utvärdera andra möjligheter att vara kvar 2017, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.