Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

STCC gör upp på Göteborgs gator i helgen

Göteborg City Arena är i helgen värd för årets andra STCC-tävling dit BMW-föraren Fredrik Larsson åker som mästerskapsledare.
– Mästerskapsledning är aldrig fel och det här var en riktig guldstart på säsongen. Mitt mål är att åka från Göteborg som fortsatt ledare av mästerskapet, säger Larsson.

Närmast bakom Larsson är tredubbla STCC-mästaren Fredrik Ekblom som från pole position segrade i premiärhelgens andra tävling.
– Jag är oerhört nöjd med säsongsstarten. Känslan är bra och det finns inga tvivel kring mitt mål för helgen – seger, säger Ekblom.

Den interna kampen inom Volvo mellan Ekblom och regerande mästaren Thed Björk hettade upp redan i årets första tävling där de båda skrubbade backspeglar i en spännande kamp och det finns anledning att tro att kampen fortsätter i helgen.
– Vi hade en bra fight, men vårt mål är att båda vara på pallen i vår hemmatävling. Jag älskar den här banan och kommer självklart att kämpa för seger, säger Björk.

STCC-nykomlingen Mattias Lindberg chockade STCC-depån genom att på Knutstorp vinna Kias första STCC-tävling och hoppas ta ännu mer poäng i Göteborg.
– Det är en bana jag gillar och som passar mig. Jag har högre förväntningar inför den här tävlingen än jag hade inför premiären. Även om det är trångt mellan räckena så finns det bra möjligheter till omkörningar. Det är minst lika bra som på Ring Knutstorp, säger Lindberg.

En annan förare som siktar på bättre resultat i Göteborg är Emma Kimiläinen som visade stark form i kvalet av premiären, men lyckades inte översätta det till raceresultat.
– Premiären gick inte riktigt som vi hade önskat och jag hoppas att vi klarar oss från otur den här helgen. En pallplats är målsättningen. Det tror jag är fullt möjligt och det är det vi jobbar efter, säger Kimiläinen.

Det är fler förare att räkna med i toppfighten i Göteborg som Kia-föraren Linus Ohlsson och Richard Göransson som kommer stärkt efter en Swedish GT-seger i en Ferrari på Mantorp Park förra helgen.

Helgens båda tävlingar sänds live på www.svtplay.se.

Anmälningslista STCC Semcon Göteborg City Race1 – Thed Björk – Volvo Polestar Racing – Volvo S60
3 – Richard Göransson – Team Tidö – Saab 9-3
4 – Fredrik Larsson – WestCoast Racing – BMW SR
6 – Erik Jonsson – WestCoast Racing – BMW SR
7 – Philip Forsman – WestCoast Racing – BMW SR
8 – Roger Samuelsson – Team Tidö – Saab 9-3
9 – Mattias Lindberg – Team Kia – Kia Optima
10 – Andreas Wernersson – Team Kia – Kia Optima
11 – Fredrik Ekblom – Volvo Polestar Racing – Volvo S60
13 – Carl Philip Bernadotte – Volvo Polestar Racing – Volvo S60
20 – Mattias Andersson – Dacia Dealer Team – Dacia SE
93 – Emma Kimiläinen – PWR Racing – Saab 9-3
95 – Linus Ohlsson – Team Kia – Kia Optima

Tidsschema Göteborg City Race Fredag 6/610:15 – Test 1 (30 min)
11:00 – Test 2 (30 min)
13:20 – Q1 (15 min)
13:40 – Q2 (20 min)

Tidsschema Göteborg City Race Fredag 7/612:00 – Race 1 (25 min)
15:30 – Race 2 (25 min)