Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070920-stcc-göteborg-gbg070920-stcc-göteborg-gbg070920-stcc-göteborg-gbg
070920-stcc-göteborg-gbg

STCC i Göteborg redan 2008

Göteborgs stad vill arrangera ett stadsrace för STCC, eventuellt redan 2008. Under namnet "Göteborg City Race" planeras nu en motorsportfest på ett unikt banområde mitt i Göteborg.

På Frihamnspiren anläggs då en 1 800 meter lång racerbana som möter alla säkerhetskrav från internationella och svenska bilsportförbundet.

- Det finns alla förutsättningar att genomföra ett motorsportevent i världsklass i Göteborg. En unik kombination av lämplig bansträckning, Göteborgs erkända skicklighet som eventstad och ett stort antal människor som är direkt eller indirekt knutna till fordonsindustrin, säger Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. 

Planeringen för "Göteborg City Race" är redan i full gång. Ett samarrangemang med racing, miljötekniskt forum och annan underhållning ger en hel festivalvecka.

- STCC:s kvalitetsåtgärder för en grönare racingserie har möjliggjort en överenskommelse. STCC ligger i dag i framkant inom världens motorsport när det gäller miljökvalitet, säger Bob Huzell, VD i STCC. 

Thomas Lindskog, som leder projektet med stadsrace i Göteborg kommenterar:

- Västsverige är en av världens mest fordonsintensiva regioner. STCC är svensk motorsport när den är som bäst och håller idag internationell toppklass. Samarbetet mellan fordon, transporter, forskning kring projektet känns fantastiskt stimulerande. Tanken är att köra redan 2008, då mitt i sommaren. Om inte det går förs planerna vidare till 2009.