Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: STCC

STCC-kalendern 2020 klar – med stadsrace i Köpenhamn

Den sista luckan i STCC-kalendern 2020 är nu fylld med ett gästspel i den danska huvudstaden första helgen i augusti. Och Lestrup Racing Team kommer tillbaka till STCC.

STCC-konceptet har fått nytt liv inför 2020 efter att gått i konkurs efter säsongen 2018. Nya krafter driver serien, med Micke Bern Ohlsson som vd och nu faller de sista planeringsmässiga bitarna på plats inför de stundande drabbningarna. 

Den 1-2 augusti kommer STCC att färdas över sundet för tävling i den danska huvudstaden vid Köpenhamns GP.

– Vi är oerhört glada över att ha säkrat en del i ett av Skandinaviens mest besökta motorsportevenemang med Köpenhamns GP. Detta är en viktig pusselbit i att ta STCC fortsatt framåt, säger Micke Bern Ohlsson, vd för STCC.

STCC kommer att bli del i ett paket av tävlingsklasser som bland annat innehåller den helt elektriska standardvagnsserien PureETCR. STCC kommer att köra två heat längs den 2,4 kilometer långa stadsbanan och man kommer att köra tillsammans med den danska motsvarigheten till STCC – TCR Denmark.

– Att köra under samma helg som PureETCR ger en spännande inblick för samtliga involverade vad gäller framtiden för nationell standardvagnsracing och vi följer mästerskapets utveckling mycket noga, säger Micke Bern Ohlsson.

En annan stor nyhet är att Lestrup Racing Team kommer tillbaka till STCC med två bilar, efter att ha stått över förra årets TCR Scandinavia-mästerskap. 

– Det stämmer, jag kan bekräfta att vi kommer till start med två stycken VW Golf TCR-bilar i STCC. Den ena bilen är helt ny för säsongen och är faktiskt den sista byggda bensindrivna Golf TCR från VW Motorsport med chassinummer 120, berättar teamchefen Fredrik Lestrup.

Fredrik Lestrup driver Lestrup Racing Team som kommer att köra STCC med två bilar i år.Fredrik Lestrup driver Lestrup Racing Team som kommer att köra STCC med två bilar i år.Fredrik Lestrup driver Lestrup Racing Team som kommer att köra STCC med två bilar i år.
Fredrik Lestrup driver Lestrup Racing Team som kommer att köra STCC med två bilar i år.

– Vilka som kommer att köra för oss kan jag inte berätta ännu, men jag kan säga att det blir en lovande junior och en erkänt duktig och väletablerad senior.

Tre titlar står på spel och Fredrik Lestrup är tydlig med målen inför 2020.

– Vi gjorde bra ifrån oss under 2018 och för oss finns det tre tydliga mål säsongen 2020 – det gäller att ta hem alla tre titlarna. JSM, förar- samt teammästerskapet. Det kan låta stöddigt men vi är ödmjuka inför uppgiften. Samtidigt är det de enda målen för oss, vi siktar högt, avslutar Fredrik Lestrup.

STCC-säsongen börjar med första officiella testdagen på Ring Knutstorp den 24 april, där även säsongspremiären körs 15-16 maj.

Kalender TCR Scandinavia 2020

15-16 maj Knutstorp

12-13 juni Skellefteå

11-12 juli Falkenberg

1-2 augusti Köpenhamn

15-16 augusti Gelleråsen Arena

2-3 oktober Mantorp Park

Kalender testdagar 2020

24 april Knutstorp

11 juni Skellefteå

2 juli Gelleråsen Arena

11 september Mantorp Park