Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
STCC
STCC
STCC
STCC

STCC kommenterar om Göteborg

STCC i Göteborg ställs in, det berättade vi om tidigt i morse. Nu har STCC AB kommenterat vad som skett.

– Vi har ett gällande avtal, genom den lokala arrangören, att köra på Frihamnspiren den 1-2 juni och vi kommer naturligtvis att låta granska på vilka juridiska grunder avtalet har sagts upp, säger Bob Huzell, vd för STCC AB. För vår del står det dock klart att bakgrunden till uppsägningen är den konkurrenssituation som har uppstått mellan STCC och racingserien TTA och det faktum att banan idag ägs av en av delägarna till TTA. Det är oerhört beklagligt att man inte respekterar ingångna avtal och tar till sådana här metoder.

 – Vi kommer med all kraft att fortsätta att driva utvecklingen av svensk banracing till att bli mer publik och mer lättillgänglig, säger Patrik Blomquist, marknadschef på STCC AB. Det är tråkigt för våra deltagare att inte få köra inför publiken på Frihamnen i år men till 2013 kommer vi att komma tillbaka på en ny och spännande arena i Göteborg.

 Beskedet från Göteborg City Race Arena innebär att STCC:s kalender i år kommer att bestå av åtta deltävlingar istället för nio.

City Race Arena AB:s vd Thomas Lindskog har kommenterat STCC AB:s utskick.

 ”Vi har valt att under rådande förutsättningar avsluta samarbetet med den lokala arrangören av STCC Race i Göteborg. Arrangören har accepterat och ingått en uppgörelse med vårt bolag och kompenserats finansiellt. Detta är det avtalsförhållande som har funnits. Vårt bolag har inget avtal med STCC AB.

 För övrigt så har STCC AB aldrig arrangerat några race i Göteborg, ej heller investerat i arenan som man gör gällande.”