Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Richard Göransson köper racerbana

När man är racingproffs utan jobb, vad gör man då? Köper en egen racingbana förstås! Det har Richard Göransson gjort.

Sedan Volvo lade ner sin STCC-satsning har Richard Göransson gått utan jobb vad det gäller själva racingkörningen. Han har dock pysslat med annat och inte direkt varit arbetslös.

Men nu har han, något oväntat får jag säga, köpt Karlskoga Motorstadion (eller Gelleråsen om du så vill) och kommer i framtiden att driva hela verksamheten.

– Nu har jag både en racerbana, restaurang, gokartbana, 25 racingbilar för uthyrning, eventbolag, läktare osv… Ska bli galet kul att få utveckla arenan vidare och få bidra till svensk motorsport även i framtiden, säger Richard Göransson.

Richard Göransson önskas lycka till av Lennart Bohlin, t v och Mike Luff.

Göransson som är den mest framgångsrike i STCC med fem titlar och 43 segrar har förstås inte plockat allt från sina egna besparingar utan har investerare och samarbetspartners bakom ryggen.

Richard Göransson tar över som ägare efter Mike Luff och Lennart Bohlin som drivit banan i över 25 år.

– Vi är väldigt glada att se Richard ta över stafettpinnen, han är en sann eldsjäl för motorsport och vi kan inte se någon bättre lämpad för det här jobbet. Vi önskar honom all lycka till för framtiden som tveklöst ser spännande ut, säger Mike Luff och Lennart Bohlin i ett gemensamt uttalande.