Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Thed Björk STCC
Thed Björk STCC
Thed Björk STCC
Thed Björk STCC Foto: Mediaempire

STCC-protest avslagen

UPPDATERAD TEXT Team biogas.se får inget gehör hos Disciplinnämnden för sin överklagan från STCC-finalen gällande Richard Rydells omkörning under gul flagg. Av handlingarna framgår att Team biogas.se inte skriftligen meddelat att han tänkte överklaga, vilket ska göras inom en timme efter domarjuryns beslut anslagits.

Under finalracet på Mantorp Park blev Team biogas.se:s förare Thed Björk omkörd av Richard Rydell, som därmed blev svensk mästare i STCC i stället för Fredrik Ekblom. Team biogas.se protesterade då de ansåg att omkörningen ägde rum under gulflagg.

Av de handlingar som Disciplinnämnden fått framgår det att Team biogas.se inte skriftligen meddelat att de tänkt överklaga, vilket ska göras inom en timmeenligt paragraf G15.2 Överklagan åtgärd vid tävling. Efter att ha överklagat fick Team biogas.se blanketten ”Meddelande om avsikt att överklaga”.Enligt Team biogas.se har de fått informationen att den blanketten aldrig används.

– Då har vi fått ärendet prövat, vilket var huvudsaken, och kan konstatera att vår överklagan inte faller på att vi har fel utan på juridiska spetsfundigheter, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för Biogas.se.

 På TV-sporten i går framgick att Disciplinnämnden aldrig tittat på den film som visar att Rydell passerade på gul flagg.Part som är missnöjd med detta beslut får överklaga hos Svenska Bilsportförbundets Juridiska Kommitté.För att SBF skall ta upp ärendettill prövning krävs att klagoskriften inkommit till SBF senast inom en vecka från detta beslut meddelats, det vill säga den 3 november 2011.

–Vi är milt uttryckt förbluffade. Alla som såg SVT Sporten igår kväll kunde se att det inte råder någon tvekan om att Rydells omkörning skedde under gulflagg. Disciplinnämnden har haft mer än en månad på sig att behandla frågan och nu väljer man att hänvisa till en juridisk detalj, som vi under finalen inte blev upplysta om när vi hade kontakt med tävlingsledningen, säger Tommy Kristoffersson.

Bilsportförbundet ger nu möjlighet till vidare prövning, vilket i så fall ska ske i förbundets juridiska kommitté.

– Vi ska fundera på hur vi kommer att gå vidare. Det har höjts en del röster om att vi skulle vara dåliga förlorare som överhuvudtaget valt att överklaga. Där vill jag säga att jag inte tror att något annat team skulle ha agerat annorlunda än vi. Det är ett mästerskapsguld som står på spel och att det då ska avgöras genom ett uppenbart regelbrott känns förstås inte särskilt upplyftande, säger Tommy Kristoffersson.

Fotnot: Thed Björk hoppade in som fjärdeförare för team Biogas.se under STCC-finalen på Mantorp, reds anm.