STCC-regler låsta till 2017

Nuvarande STCC-reglementet har låsts fram till och med minst 2017 efter ett gemensamt beslut av STCC-organisationen och teamorganisationen TCTA.

Teknikens Värld

– Vi har tagit beslutet gemensamt för att skapa stabilitet och långsiktighet för svensk elitracing. Detta ger en bra grund för team, förare, samarbetspartners och instegsklasser att satsa och investera för framtiden, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

Det har tidigare indikerats att de nuvarande reglerna skulle bytas ut nästa år där nya TCR-reglementet har nämnts som kandidat.

– I den konstellationen följer och utvärderar vi gemensamt i lugn och ro utvecklingen i världen för att se vad som kommer att kunna vara vårt nya, framtida reglemente, säger Christian Dahl, ägare av Volvo Polestar Racing och TCTA-representant.

Det nuvarande reglementet skapades i kriget mellan STCC och TTA 2012 med siluettbilar som har gemensamma tekniska delar och en V6-motor på 420 hästkrafter.

– Det här beslutet ger oss utmärkta förutsättningar för framtiden, vi kan fortsätta jobba gentemot samarbetspartners med långsiktighet. STCC-reglementet ger en mycket bra grund för snabb och spektakulär racing som samtidigt är kostnadseffektivt och väl anpassat för svenska förutsättningar, säger Dick Jönsson-Wigroth, teamchef för WestCoast Racing och TCTA-representant.