Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BILDBYRÅN STR / © BILDBYRÅN STR

STCC-ryktena går heta när Fredrik Larsson lämnar

Fredrik Larsson, som tog bronsmedaljen i fjolårets STCC, lämnar huvudklassen för att köra supportklassen Porsche Carrera Cup Scandinavia i år, något som öppnar upp för nya rykten om förare i STCC.

– Jag var på pallen i mästerskapet både 2009 och 2010 men satte aldrig pricken över i. Nu är jag tillbaka för att vara med och tampas om totalsegern, säger Larsson.

Larsson körde en BMW för WestCoast Racing förra året och slutade på tredje plats bakom Volvo-förarna Thed Björk och Fredrik Ekblom.

Då WestCoast Racing i år driver Volvo-teamet med Polestar Cyan Racing har ryktena gått heta om var Larsson skulle ta vägen innan avslöjandet om Carrera Cup.

De tidigare ryktena pekade på SEAT-teamet PWR Racing. Och frågetecknen kring SEAT-teamets förare kvarstår, dock väntas ett avslöjande snart då STCC-testerna är nära förestående.

Volvo och Dacia-teamen testar på Knutstorp i morgon och på onsdag medan återstående team testar på Karlskoga-banan den 19-20:e april.

De senaste ryktena pekar på tidigare STCC-mästaren Johan Kristoffersson som en het kandidat till en av platserna hos PWR Racing.