Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
STCC tvingas ställa in hela säsongen 2023 på grund av bilbrist.STCC tvingas ställa in hela säsongen 2023 på grund av bilbrist.STCC tvingas ställa in hela säsongen 2023 på grund av bilbrist.
1 AV 2
Teknikens Världs Marcus Engström har tagit plats bakom ratten i LRT NXT1
2 AV 2
STCC tvingas ställa in hela säsongen 2023 på grund av bilbrist.
Foto: STCC

STCC ställer in säsongen 2023 – saknas bilar

STCC ställer in hela årets säsong på grund av att det saknas tävlingsbilar. Hopsättningen av nästa års kalender har redan påbörjats och under hösten ska man fokusera på att visa upp de nya eldrivna racingbilarna.

Förra sommaren meddelade STCC att hela serien från och med 2023 års säsong ska vara helt elektrisk. Dessvärre har man nu drabbats av leveransproblem och att bilarna helt enkelt inte hunnit byggas färdigt i den takt som krävts. Därför har arrangören tvingats ställa in hela säsongen.

– Då förseningarna i leveransen av våra nya elektriska STCC-bilar dessvärre fortsätter så väljer vi att byta fokus till tävlingssäsongen 2024 och i stället visa upp våra nya bilar under hösten 2023, säger Micke Bern, vd för STCC, i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Det är självklart frustrerande att vi inte kommer att kunna bjuda på jämn, spektakulär och klimatsmart racing under 2023. Vi jobbar oförtröttligt vidare mot 2024 och har absolut inte tappat vårt engagemang på den här banbrytande satsningen, snarare tvärtom.

Bilarna som byggs av EPWR har en elmotor på 550 hästar, gör 0–100 km/h på under tre sekunder och har en toppfart på närmare 300 km/h. Batteriet är på 45 kilowattimmar och systemet har 800-voltsteknik. Under hösten kommer STCC finnas på plats under bland annat tävlingshelgerna på Ring Knutstorp 31/8–1/9 och Mantorp Park 22–23/9 för att visa upp den eldrivna prototypen PWR002.

Samtidigt som STCC kämpar med leveranserna har vi träffat grundarna av en ny, också eldriven, racingserie för junior-SM men som det tycks gå bra för än så länge. Det är NXT Gen Cup förstås.