Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

STCC-tävlingen i Göteborg inställd

STCC-tävlingen i Göteborg har blivit inställd på grund av seglingstävlingen Volvo Ocean Race.

– Det är dessvärre omöjligt tidsmässigt att avetablera banområdet i tid och något annat datum finns inte tillgängligt för att köra STCC-tävlingen, säger Thomas Lindskog, vd för Göteborg City Arena.

Volvo Ocean Race hålls på banområdet en kort tid efter den planerade STCC-tävlingen och banområdet måste utrymmas vad gäller läktarsektioner, räcken och containrar.

STCC-organisationen har undersökt möjligheten att flytta tävlingen tillsammans med Göteborg City Arena-organisationen men ej lyckats. En ersättare för tävlingen kommer att avslöjas senare den här veckan.

– Vi har utvärderat möjligheterna men tyvärr inte hittat en lösning. Det är ett trist beslut, men vi vill samtidigt utbringa ett stort tack till organisationen bakom Göteborg City Arena för många år av fantastiska tävlingar här. Vi har långtgående planer kring en ersättare för Göteborgstävlingen som kommer att presenteras inom de närmsta dagarna, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

Beslutet innebär att fjolårets STCC-tävling i Göteborg var den sista någonsin då Göteborgs kommun ska bygga lägenheter på området.

– Vi har haft en fantastisk tid sedan premiären 2008 då vi slog nytt besöksrekord som fortfarande står i dag med 38 000 personer på plats. Allt har sin tid och vi vill passa på att tacka Göteborgs Stad, STCC, våra samarbetspartners, teamen och alla besökare som gjort detta möjligt. Vi är stolta över att ha kunnat erbjuda motorsportpubliken en unik upplevelse mitt i centrum av Volvos hemstad, säger Lindskog.