Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Engström Motorsport
Engström Motorsport
Engström Motorsport
Engström Motorsport Foto: STCC

STCC-team mot konkurs för tredje gången

STCC-teamet Engström Motorsport är på väg mot konkurs för tredje gången sedan 2010 då företaget har en skuld på över 230 000 kronor. Skatteverket skriver så här i sin konkursansökan för företaget:

"Vid verkställighet som avslutades 30 september 2013 har det framgått att gäldenären saknar tillgångar till full betalning av utmätningsfordringen. Engström Motorsport Aktiebolag ska därför anses vara insolvent."

STCC-föraren och företagsägaren Tomas Engström har bestridit konkursansökan och begärt uppskov i sex veckor för att sälja utrustning och en tävlingsbil med reservdelar. 50-åringen säger till dalademokraten.se att han arbetar på en potentiell köpare i Kina.

Skatteverket har godkänt uppskov för Engström till 5 maj i år. Bland fordringsägarna är TTA Touring Car Service AB som kräver 166 952 kronor för teknisk support och försäljning av däck till Engström Motorsport AB.

Engström tävlade med en Honda Civic i STCC förra året och slutade på elfte plats totalt med en sjätteplats som bästa individuella resultat.