Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091203 stcc solvalla
091203 stcc solvalla
091203 stcc solvalla
091203 stcc solvalla

STCC till Solvalla!

Det kan låta som ett dåligt aprilskämt men faktum är att det smids planer på att köra en STCC-tävling på Solvalla redan 2011!

Framgångarna i Göteborg med deras Cityrace har inte gett stockholmarna någon ro men det verkar omöjligt att få till ett lopp i centrala Stockholm. Frihamnen har varit aktuell men det senaste budet är nu Solvalla vilket en pr-man för ett av de mest framstående teamen bekräftar.

Det är inte aktuellt för STCC-bilarna att sko om sig till grusdäck utan det kommer i så fall att byggas en asfaltbana på vissa delar av banan och på insidan av banan.

Ur miljöaspekt vore det förstås förträffligt med ett lopp på Solvalla dit många åskådare kan slussas med buss och det är fullt möjligt att ta sig dit med cykel från stora delar av Stockholm.

– Vi har alltid haft ambitionen att köra ett stadsrace men det blir inte så. Vi håller på att titta på ett race på Solvalla och ser över förutsättningarna. Vi tror mycket på arenaracing och att komma till publiken, säger Bob Huzell, vd för STCC till eurosport.se.

Om arrangemanget blir av blir det ett samarbete mellan Stockholms Travsällskap och STCC.

Planerna är absolut ingen utopi och att bygga en racerbana på en arena har gjorts flera gånger i samband med exempelvis Race of Champions, de senaste åren på Wembley och i Pekings Olympiastadion ”fågelboet”.