Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Solen skiner på Poseidon när STCC kommer till stan.
Solen skiner på Poseidon när STCC kommer till stan.
Solen skiner på Poseidon när STCC kommer till stan.
1 AV 2
Totalt teknikspäckad och med ett fullständigt skräckinjagande utseende
2 AV 2
Solen skiner på Poseidon när STCC kommer till stan.
Foto: STCC

STCC tillbaka i Göteborg – med elbilar

Senast STCC körde i Göteborg var 2014. Tio år senare är det dags igen – i mitten av juni 2024 ska det köras tävlingsbilar i rikets näst största stad, denna gång med eldrivna bilar.

– Vi är oerhört stolta över att fortsätta vår expansion tillbaka in i städerna, säger STCC:s vd Micke Bern.

Den största STCC-nyheten i år är att klassen med start just i år övergår till 100 procent eldrivna bilar. Därmed blir STCC första standardvagnsmästerskapet i världen att tävla med enbart elbilar.
Den näst största får dagens nyhet klassas som. Sveriges motorstad nummer ett – Göteborg – återkommer i STCC-kalendern. Dock inte i år utan först nästa år, exakt tio år efter att det senast STCC-tävlades i staden.

STCC och Göteborg & Co har tecknat ett avtal om att tävla i Volvos hemstad under åren 2024, 2025 och 2026. Första tävlingen, en så kallad Head 2 Head-tävling, avgörs 14-15 juni nästa år.
Göteborg blir en av två stadstävlingar i STCC-kalendern. Det andra stadsloppet avgörs i Helsingborg som redan i år är en av deltävlingarna.

Sara Brankell, Key Account Manager Sports Events på Göteborg & Co, Micke Bern, vd för STCC, och Magnus Hallberg, vice vd och evenemangschef på Göteborg & Co. Foto: STCC

– Vi är oerhört stolta över att fortsätta vår expansion tillbaka in i städerna och framför allt att återvända till Göteborg med ett långsiktigt samarbete – en stad med ett starkt motorintresse och ledande miljöarbete, säger Micke Bern, vd för STCC, och fortsätter:

– Jag minns själv när jag tävlade här i STCC 2009 framför en fantastisk och stor publik. Att tillsammans med Göteborg & Co möjliggöra STCC:s comeback i mästerskapets nya elektrifierade och spektakulära era blir att ”sluta cirkeln”, inte bara för mig, utan för samtliga involverade.

Head 2 Head-tävlingsformatet kommer att presenteras närmare av STCC lite senare i år. Första deltävlingen körs i Falkenberg 8-9 juli.

https://youtu.be/6oJDNf3_4dU