Stig Blomqvists son kör Carrera Cup Scandinavia

Porsche förbereder sig för sommarens Carrera Cup och bjuder in stjärnförare till sin gästbil. Stig Blomqvists son Tom gör comeback på svenska racerbanor när han tävlar med Porsche i Kanonloppet på Gelleråsbanan den 14-15 augusti.

Porsche har lockat till sig två internationellt kända förare till sin gästbil i Carrera Cup Scandinavia. Rasmus Lindh från Kullavik i östra Skåne har på senare år tävlat i USA och ska i år göra en intressant start i juniorklassen IndyLights. Men Rasmus Lindh kliver in i en racerbil med tak när han tävlar i Carrera Cup på Drivecenter Arena utanför Skellefteå den 12-13 juni.

16-årige norrmannen Dennis Hauger ska i sommar tävla i F3 och är dessutom medlem i Red Bull Junior Team. Hauger kör Porsches gästbil när Carrera Cup gästar Norge och banan Rudskogen den 11-12 september.

Rasmus Lindh och Dennis Hauger är båda gästförare i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Den tredje och kanske mest intressante gästföraren är ändå Tom Blomqvist, 26 år och son till förre rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist. Blomqvist vann VM-titeln i rally 1984. Tom tävlade i gokart på Nya Zeeland innan formelbilskarriären i Europa tog fart 2009. Tom blev trea i svenska Formula Renault 2.0-mästerskapet som 15-åring och året därpå vann han det brittiska mästerkskapet i samma bilklass. Efter några säsonger i F3 blev Tom Blomqvist fabriksförare för BMW där han hunnit med att köra DTM, WEC och Formel E. Han har vunnit 24-timmars på Spa-banan och race i DTM.

Tom Blomqvist ska tävla i Carrera Cup i Kanonloppet på Gelleråsbanan i augusti. Det blir en passande comeback på en bana några mil från pappa Stigs hemstad Örebro och på den bana där hans pappa tävlat så många gånger.

Så här såg det ut när Tom Blomqvists pappa Stig Blomqvist körde hem vinsten i Svenska rallyt 1979 i en Saab 99 Turbo.

Porsche ska ha totalt fyra gästförare under säsongen och det pågår förhandlingar med flera förare om den sista platsen.

– Vi för dialog med några internationellt mycket framgångsrika motorsportprofiler, säger Raine Wermelin, direktör, Porsche Sverige.

Porsche hoppas kunna köra premiären i Carrera Cup på Knutstorp den 15-16 maj men coronautbrottet skapar en stor osäkerhet.

– Målsättningen är att genomföra säsongspremiären i Skåne som planerat den 15-16 maj. Det blir ett komprimerat format utan publik och med ett minimum av personal på plats. Man kan självklart följa premiären från första parkett ändå. All action i bägge deltävlingarna på Ring Knutstorp livesänds på streamingplattformen Viaplay och på Viasat Motor, säger Wermelin.