Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stjärnorna vann men vi fick se en helt ny tändas i Porsche Carrera Cup

F1-stjärnor och rallycrossvärldsmästare till trots.

Inte ens de etablerade toppförarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia kunde stoppa det stora genombrottet.

Edvin Hellsten, 23, visade på Drive Center Arena i Fällfors att vi fått en ny talang att hålla ögonen på.

Det är lätt att hitta vinnare från årets andra deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Drive Center Arena i Fällfors norr om Skellefteå.

Varför inte glädjas åt hur F1-meriterade Jan Magnussen tog sig an en helt ny bil, en ny bana och ett väldigt besvärligt regn. Magnussen gjorde inga misstag, tvingades att bryta det första heatet och slutade precis utanför pallen i det andra.

Eller hur den gamle mästaren i klassen och tvåfaldige rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson kom hem, sågs och dominerande fram till två helt ohotade heatsegrar.

Den etablerade toppföraren Robin Hansson åker också från Fällfors med en skön känsla efter att ha käkat upp Lukas Sundahls ledning i mästerskapet och låtit teamkompisen Pontus Fredricsson stanna kvar i backspegeln.

Det är inget snack om att den här trion gör upp om totalsegern i år igen och jag håller dagsläget Robin som favorit bara han klarar sig ifrån egna misstag.

Men. Föraren som vi alla noterade allra mest i Fällfors heter Edvin Hellsten. 23-åringen från Hovås underhöll oss i det första heatet med en intensiv fight med Hampus Ericsson, lillebror till ex-F1-föraren Marcus och ytterligare en ung förare vi ska hålla ögonen på i den här högintressanta klassen.

Edvins stora genombrott i svensk racing kom till slut i det andra heatet. Trots en försmädlig, men tydlig, tjuvstart dunkade Edvin in flera imponerande varvtider och han slutade strax bakom Fredricsson över mållinjen. Det här var andra loppet i rad som Hellsten visade en snabbhet som gör att han kommer att kunna utmana Hansson och Sundahl om heatsegrar, kanske redan den här säsongen. Att Hellsten utvecklas så här snabbt tyder på att vi kan få se en internationell karriär och varför inte i prestigefyllda Porsche Supercup.

Porsche Carrera Cup Scandinavia är inte bara det vassaste vi har i svensk bilracing just nu, det är också en scen för etablerade förare som Johan Kristoffersson, Lukas Sundahl och Robin Hansson att visa upp sig och kanske framför allt en plats där unga lovande förare kan visa vad de går för internationellt.

Det kommer många mycket etablerade förare till Sverige för att tävla med Porsche och att förare som Hellsten och Ericsson kan matcha världsstjärnorna skickar rätt signaler internationellt.

I Fällfors fick vi också se fina fighter längre ner i fältet och det var imponerande att se hur de allra flesta förarna bemästrade de tuffa förhållandena. Banan fungerar bra när det inte regnar men de mjuka regndäcken tog mycket stryk framför allt ut ur de långsamma kurvorna. Trots det såg vi få avåkningar och överlag täta fighter med disciplinerad körning.

Nästa deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia körs på Gelleråsen den 15 augusti.