Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070130_stcc070130_stcc070130_stcc
070130_stcc

Stor ungdomssatsning i STCC

Picko Troberg ger sig inte, nu presenterar han en tvåbilssatsning inför årets STCC. Det är ungdomarna Roger Eriksson, 18, och Fredrik Lestrup, 22, som kommer att köra i Pickos nya team.

Båda två kommer direkt från ungdomsklassen JTCC, ett mästerskap Roger Eriksson vann överlägset förra säsongen. Lestrup blev fyra med tre delsegrar. Duon figurerade även i TV-programmet Pole Position där Lestrup vann en fri säsong i första året för JTCC. Ungdomarna skall köra BMW 320i och det är West Coast Racings fjolårsbilar som inhandlats. De hängde med fint i fjol i händerna på Robin Rudholm och Duncan Huisman. Återstår att se vad de kan göra mot de nyare BMW E90 som nu har ett års erfarenhet med sig.

- Målsättningen är klar säger både Roger och Fredrik. Vi ska slå de gamla rävarna Janne "Flash" Nilsson och Tommy Kristoffersson och det redan i första tävlingen. Börje Wessmann kommer som vanligt att driva bilarna för Picko och för fiolerna står konsthandlaren Kjell Hemmingsson och hans företag Nordic Fine Art AB. Någon budget vill teamet inte uppge, men erkänner att den inte är lika stor som West Coast Racings driftkostnad som uppgår till 15 miljoner kronor.