Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070903-stcc-knutstorp070903-stcc-knutstorp070903-stcc-knutstorp
070903-stcc-knutstorp

Storckenfeldt vann sin första STCC-seger

Volvoteamet Polestar Racing tog storslam i den nionde STCC-deltävlingen på Ring Knutstorp i Skåne. Alexander Storckenfeldt tog sin första STCC-seger någonsin före teamkompisen och nye tabelltvåan Robert Dahlgren. Fredrik Ekblom behåller ledningen efter att Göransson straffades bort från sin tredjeplats.

Alexander Storckenfeldt lämnade Ring Knutstorp som segrare. För första gången i sin STCC-karriär. Platserna bakom honom och tvåan Robert Dahlgren var länge ovissa efter en saftey car situation som innebar många bestraffningar och omplaceringar i resultatlistan.

- För mig känns det helt underbart. Jag har tagit min första seger i karriären och är otroligt nöjd. Vi valde rätt strategi och följde reglerna. Den här segern värdesätter jag oerhört högt i ett så hårt mästerskap som STCC, säger Storckenfeldt.

Det var annars ett mycket turbulent race. Janne Flash Nilsson korsade mållinjen först men blev bestraffad efter en omkörning på Mattias Andersson. Göransson kom i mål som trea men straffades för ett felaktigt utfört depåstopp.

Det hela var ett resultat av att en saftey car beordrades ut på banan efter att David Björk kört av. De flesta team tog in sina förare i depån. Audistallet KMS och BMW stallet Flash Engineering tog in sina förare samtidigt vilket strider mot reglerna. Därav Göranssons straff på 30 sekunders tidstillägg.

Göransson hamnar utanför poängplats och med Fredrik Ekblom på en sjätte och Robert Dahlgren på en andraplats innebär det att Ekblom behåller ledningen. Dahlgren går upp som ny tvåa, fem poäng bakom Ekblom och gapet mellan trean Göransson och Ekblom har växt från sex till nio poäng.

Alexander Storckenfeldt kom till STCC inför förra året. Han har länge kört i skuggan av teamkompisen Robert Dahlgren.

- Det är klart att det har varit frustrerande. Robban är en oerhört snabb förare på kval och race. Det har också varit taggande och sporrat mig att höja min egen nivå. 

Kan det här vara en förlösande faktor för att ta fler segrar i STCC? 

- Det brukar ju vara en seger som krävs. Det känns hur som helst helt underbart att äntligen få vinna och ta en seger för Volvo.

Resultat, STCC Ring Knutsorp

1) Alexander Storckenfeldt, Volvo

2) Robert Dahlgren, Volvo

3) Mattias Andersson, Alfa Romeo

4) Thed Björk, Audi

5) Tommy Rustad, Opel

6) Fredrik Ekblom, BMW

7) Janne Flash Nilsson, BMW

8) Robin Rudholm, BMW

9) Richard Göransson, BMW

10) Frank Stippler, Audi

Preliminär poängställning förarmästerskapet, STCC (efter 9 av 11 deltävlingar)

1) Fredrik Ekblom, BMW, 52

2) Robert Dahlgren, Volvo, 47

3) Richard Göransson, 43

4) Thed Björk, Audi, 40

5) Jan Flash Nilsson, 31

6) Robin Rudholm, 30

7) Alexander Storckenfeldt, Volvo, 20

8) Frank Stippler, Audi, 20

9) Mattias Andersson, Alfa Romeo, 19

10) Tomas Engström, Honda, 16