Subaru bjuder på rally i 360 grader plus lite till

Att följa med en rallybil på teve-apparaten är kanske inte överdrivet upphetsande, men med Subarus nya teknik blir upplevelsen något helt nytt.

https://youtu.be/R1UMjiQ6AuU

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Subaru har utvecklat ny teknik som ska förhöja upplevelsen för dem som följer rallytävlingar. Med vad som sägs vara första applikationen i sitt slag har den japanska biltillverkaren tagit fram den totala rallyupplevelsen i 360 grader med Peer Thru-teknik.

I filmen ovan får vi se Subarus första Peer Thru-baserade 360-gradersfilm som filmades under Lake Superior Performance Rally i Michigan med David Higgins bakom ratten och Craig Drew som co-driver i en WRX STI.

Som vi kan se är upplevelsen total då man kan följa med ovanpå rallybilen och blicka ut åt alla håll och kanter. Dessutom kan man vinkla blicken nedåt och se genom taket – häftigt!

Upplevelsen sägs bli ännu bättre än vad vi ser i filmen om man laddar ned Subaru Motorsports app som finns på Apples App Store och på Google Play. Ännu häftigare blir det om man har ett VR-headset (Virtual Reality) eftersom det finns kompabilitet för ett sådant.

Subarus teknik påminner mycket om den häftiga film Ford släppte i somras. Då fick vi i 360-gradersvy följa med en Mustang på Silverstone.